1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
EPA
NOS Voetbal

Lewandowski leidt Bayern naar ruime winst en doelpuntenmijlpaal

Robert Lewandowski heeft Bayern München met drie doelpunten naar een 4-0 zege bij 1. FC Köln geleid. Daarmee bleef het gat met nummer twee Borussia Dortmund zes punten. Vorige week opende de door corona geplaagde koploper het kalenderjaar nog met een nederlaag tegen Borussia Mönchengladbach.

Met alle coronagevallen uit quarantaine kon trainer Julian Nagelsmann tegen Köln weer een volwaardig elftal opstellen. Het soepel combinerende Bayern stond na amper een half uur op 0-2. Lewandowski opende de score met een geplaatst schot.

Nummer 300 voor Lewandowski

De openingsgoal van Lewandowski betekende dat Bayern voor de 66ste keer op rij scoorde in een Bundesligaduel. De laatste keer dat Bayern van scoren werd gehouden was in februari 2020 thuis tegen RB Leipzig (0-0).

Het oude record van 65 opeenvolgende wedstrijden met een doelpunt stond sinds 2014 ook op naam van Bayern.

AFP
Robert Lewandowski passeert Marvin Schwäbe voor de derde keer

Corentin Tolisso knalde van dichtbij de 0-2 binnen. Mark Uth dacht wat terug te doen, maar stond buitenspel en Ondrej Duda miste van dichtbij de kans op 1-2. Ook na rust domineerde Bayern en Leroy Sané stond met prima passes aan de basis van zowel het tweede als het derde doelpunt van Lewandowski.

Met zijn derde doelpunt kwam Lewandowski op 300 Bundesligadoelpunten, meer dan elf jaar na zijn eerste goal in de Duitse competitie namens Borussia Dortmund. Köln had de score draaglijker kunnen maken via Anthony Modeste en Timo Hübers: de eerste kopte over en de tweede kopte op de lat.

NOS
Stand Bundesliga

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl