AFP
NOS Voetbal

Weg Aubameyang naar Camp Nou ligt open; Arsenal ontbindt contract

De weg voor Pierre-Emerick Aubameyang naar Camp Nou ligt open. De tijd van de Gabonees bij Arsenal is officieel voorbij, nadat de Londense topclub meldt dat beide partijen met 'wederzijdse instemming' uit elkaar zijn gegaan. Een transfervrije overgang naar Barcelona, waar de spits maandag werd gesignaleerd lijkt een kwestie van tijd.

Hiermee lijkt een eind te komen aan een transfersoap rondom de aanvaller. Aanvankelijk wilde Arsenal de spits houden aan een in 2020 ondertekend driejarig contract. Maar Aubameyang zag niets meer in een langer verblijf bij The Gunners.

Na geduw en getrek besloot Arsenal de Gabonese aanvaller toch te laten gaan. Dit tegen de achtergrond van een moeizame relatie tussen Aubameyang en Arsenal-trainer Mikel Arteta. Begin december werd Aubameyang nog uit de selectie gezet.

Spaanse media meldden maandag op 'deadline day' van de transferperiode dat Barcelona de aanvaller op huurbasis gaat overnemen. Het is nog wachten op een officiële bevestiging van de Catalaanse club. Maandag postte journalist Gerard Romero wel een video van Aubameyang die aankomt op de luchthaven van Barcelona.

Aubameyang zou de derde winterse aanwinst zijn voor FC Barcelona. Eind december kwam de Spaanse aanvaller Ferran Torres voor 55 miljoen euro over van Manchester City. Zondag maakte de club bekend dat de rappe vleugelaanvaller Adama Traoré tot het einde van het seizoen op huurbasis terugkomt van Wolverhampton Wanderes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl