Marc Overmars
NOS Voetbal

Overmars: 'Ihattaren kind van 19, kinderen maken fouten, maar zoek schuld bij jezelf'

Marc Overmars wilde geen onnodige risico's nemen met de transfer van Steven Bergwijn (van Tottenham Hotspur). Dat zegt de directeur voetbalzaken van Ajax een dag na het verstrijken van de transferdeadline. Tottenham hield vast aan een hoge transfersom en wilde geen verlies lijden op de aanvaller.

"Het zijn voor alle voetbalclubs onzekere tijden. We hebben twee slechte jaren achter de rug. Als directie vonden we het niet goed om nu het hele financiële pakket aan te halen. Normaal duw je door, zoals vorig jaar in het geval was met Haller. Maar nu niet..."

'Kinderen maken fouten'

De Amsterdamse club wil Mo Ihattaren, die bij Juventus op een zijspoor belandde, een kans geven. De voormalige speler van PSV was verhuurd aan Sampdoria, maar stopte in oktober zonder overleg in Genua. Overmars denkt dat hij kan opbloeien onder trainer Erik Ten Hag. Ihattaren begint in Amsterdam bij Jong Ajax, op huurbasis.

Mo Ihattaren

"Je praat over een kind van 19 jaar oud. Kinderen maken fouten, maar je moet de schuld wel bij jezelf zoeken. Dat ziet hij zelf ook wel", zegt Overmars tegen Ajax TV. "We zullen er alles aan doen om daar een succes van te maken. Het kan een succes worden, maar het begint bij hemzelf. Erik kan spelers weer op de rails krijgen."

Geen Eriksen

Oud-Ajacied Christian Eriksen trainde onlangs mee met Jong Ajax tijdens zijn revalidatie van een hartstilstand vorig jaar zomer. Begin deze week tekende hij een contract bij Brentford. Overmars is eerlijk: "We hebben over een transfer gesproken, maar we hebben al veel middenvelders. Ook die nog door moeten breken. De komst van Christian zou dat blokkeren."

Nico Tagliafico kon naar Barcelona op huurbasis. Overmars stemde niet toe. "Ik gun Nico alles, maar we moesten wel een goede vervanger hebben en die hebben we niet gevonden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl