Eljero Elia verlaat het veld per brancard
NOS Voetbal

ADO komt niet langs De Graafschap en ziet Elia geblesseerd uitvallen

ADO Den Haag heeft in de Keuken Kampioen Divisie niet kunnen winnen van De Graafschap: 0-0. Zodoende komen de Hagenezen niet dichterbij nummer twee FC Emmen, dat drie punten meer heeft en een wedstrijd minder gespeeld.

ADO speelde het duel met rouwbanden. Dat deed de club in ere van de dinsdag overleden Dojcin Perazic, de Montenegrijnse oud-voetballer die in de jaren zeventig 179 wedstrijden speelde in Haagse dienst.

Elia valt uit

In het Cars Jeans Stadion ontving ADO middenmoter De Graafschap. De ploeg uit Doetinchem maakt een wisselvallig seizoen door en is het zicht op de bovenste plekken inmiddels verloren.

Voor de thuisploeg ligt dat anders. ADO deed vorige week nog uitstekende zaken in de race voor promotie. Op bezoek bij directe concurrent Excelsior werd toen knap met 2-3 gewonnen.

Supporters van ADO Den Haag

In Den Haag kwam de eerste helft nooit helemaal los. Voor ADO was het vooral erg vervelend dat routinier Eljero Elia en middenvelder Gregor Breinburg met een blessure moesten worden vervangen.

Vooral de kwetsuur van Elia leek niet mee te vallen. De dertigvoudig international van Oranje verliet na een hard duel per brancard het veld.

Kansen

Na rust zette ADO aan en kwam het soms in de buurt van een belangrijke treffer. Lang kwam de ploeg van coach Ruud Brood echter niet tot grote kansen.

In de laatste twintig minuten gingen de Hagenezen vol op zoek naar de winnende goal. Ricardo Kishna en Samy Bourard waren daar erg dicht bij, maar scoren lukten ook die twee niet.

In de extra tijd kreeg De Graafschap nog een enorme kans. ADO-spits Thomas Verheydt kopte een inzet van de doellijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl