Jeroen Veldmate (m) in het duel met Excelsior
NOS Voetbal

Emmen wijst Excelsior terug met strakke strafschop Veldmate

FC Emmen blijft goede zaken doen in de strijd om promotie naar de eredivisie. De club uit Drenthe won met 1-0 bij Excelsior en boekte daarmee de vijfde opeenvolgende zege. Jeroen Veldmate joeg in de 73ste minuut een discutabele strafschop in de kruising.

De saaie wedstrijd op Woudestein kende verder weinig hoogtepunten. De beste kans voor rust was voor Emmen. Een hakje van Rui Mendes, na een harde knal van Peter van Ooijen, werd op de doellijn maar net weggewerkt. Excelsior was nauwelijks gevaarlijk. Topscorer Thijs Dallinga, die sinds de winterstop droog staat, ontbrak het aan scherpte om het verschil te maken.

Redouan El Yaakoubi tussen drie spelers van FC Emmen

Slordigheden bepaalden ook na rust het spelbeeld. Zo schoot Reuven Niemeijer over toen hij vrij voor het Emmense doel kwam. Een penalty doorbrak de patstelling. Het cruciale moment werd ingeleid door een dribbel van Van Ooijen. De bal ging naar Jasin-Amin Assehnoun en die liet zich gewillig vallen toen Mats Wieffer zijn rug beroerde.

Veldmate nam het cadeautje dankbaar in ontvangst en schoot de bal met links via onderkant lat hard in de bovenhoek. Emmen raakte daarna nog de paal via invaller Mart Lieder, overgekomen van het Deense Odense BK. Dankzij de winst staat Emmen steviger op de tweede plek in de eerste divisie, die na dit seizoen recht geeft op directe promotie.

Stand eerste divisie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl