NOS NieuwsAangepast

Ongeluk met vijf auto's op A2, geen gewonden

Op de A2 zijn ter hoogte van de afrit Leende in Brabant vijf auto's met elkaar in botsing gekomen. Volgens de politie zijn er geen mensen gewond geraakt en is er alleen materiële schade. Over de toedracht is nog veel onduidelijk.

De botsing werd gefilmd vanuit een ander voertuig. Te zien is hoe een aantal auto's onder een viaduct door rijdt. Daar bovenop staan drie trekkers stil, die vermoedelijk meededen met een landelijk vrachtwagenprotest.

Eerder op de dag meldde de ANWB dat het ongeluk gebeurde "achter een paar langzaam rijdende protesttruckers", maar de politie kan dit niet bevestigen. Volgens een woordvoerder is er geen verder onderzoek naar de botsing gedaan, omdat er alleen materiële schade was.

Het ongeluk leidde tot hinder op de A2:

Ongeluk met vijf auto's op A2

Op meerdere plaatsen in het land demonstreerden vrachtwagenchauffeurs en andere autobestuurders in colonne tegen coronamaatregelen, onder meer vanuit Leeuwarden, Hengelo en Alkmaar. Ze volgen het voorbeeld van truckers in Canada, die deze week als protest tegen coronamaatregelen naar de hoofdstad Ottawa reden.

Protesterende truckers in Leeuwarden

Op 7 februari staan in verschillende Europese steden truckersacties gepland. Op 17 februari willen ze in Brussel samenkomen.

In Ottawa was gisteren dus een grote demonstratie door vrachtwagenchauffeurs, onze correspondent was erbij:

Canadese truckers zijn coronabeleid zat: 'Geef onze vrijheid terug'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl