Reddingswerkers op de Fischmarkt in Hamburg
NOS Nieuws

Wateroverlast in Noord-Duitsland, deel Hamburg onder water

Het noodweer dat gisteren het noorden en oosten van Nederland trof, heeft ook in Duitsland veel overlast opgeleverd. In Hamburg kwam bij een stormvloed een deel van de wijk St. Pauli onder water te staan en raakten meerdere auto's beschadigd. Voor de bestrijding van de overlast waren 300 brandweermensen op de been.

Dit zijn beelden van de schade als gevolg van het onstuimige weer:

Wateroverlast en stormschade in Duitsland

In de haven van Hamburg kwam een schip vast te zitten tegen de onderkant van een brug over de Elbe. Vermoedelijk heeft de kapitein zich vergist in de hoogte van het water. Dat stond 2,5 meter hoger dan normaal. De kapitein en de andere opvarenden bleven ongedeerd.

Een foto van het schip is te zien in onderstaande tweet:

Op de Noordzee raakte bij windkracht 10 een 190 meter lang vrachtschip in de problemen. Er moest een sleper aan te pas komen om het schip in veiligheid te brengen. Anders had hij op de kust kunnen slaan, zei een woordvoerder van de reddingsdienst in Cuxhaven.

Ook vanuit plaatsen aan de Duitse Noordzeekust wordt wateroverlast gemeld. Het water stond op het hoogtepunt zeker 1,5 meter hoger dan normaal. In de deelstaat Sleeswijk-Holstein rukte de brandweer 120 keer uit. In heel Noord-Duitsland vielen treinen en veerdiensten uit.

Dit zijn foto's van de overlast:

  • DPA
    Wateroverlast in Duitsland
  • DPA
    Auto's staan geparkeerd in het water, nadat een parkeerplaats vol was gelopen met water vanwege een storm
  • DPA
    Een boom is vanwege een storm omgevallen op een weg in Duitsland

Morgenvroeg gaat het opnieuw hard waaien. Het KNMI heeft voor heel Nederland code geel afgekondigd. Dat betekent dat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Het begint met zware windstoten in het westen en noordwesten van het land. In de loop van de dag breiden die zich uit naar de rest van het land. In het noordwestelijk kustgebied en rondom het IJsselmeer gaat dat gepaard met windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur.

Dit alles gaat gepaard met buien. In de loop van de middag nemen de windstoten geleidelijk af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl