NOS Sport

Korfballers LDODK strijden voor laatste kans: 'Kunnen nog mooie dingen doen'

Nieuwe coach, nieuwe kansen voor korfballers LDODK: 'Mooie dingen laten zien'

Voor het eerst in twee jaar zijn er zondag weer toeschouwers welkom bij LDODK in Sportcentrum Kortezwaag in Gorredijk. Dat heeft de Friese korfbalclub hard nodig tegen Blauw-Wit in de strijd om een plek in de kampioenspoule. Het is tot nu toe een moeizaam seizoen voor LDODK met bovendien een recente trainerswissel.

Vlak voor de kerstvakantie besloten de club en coach Dico Dik in onderling overleg de samenwerking per direct te beëindigen. De 53-jarige Dik was bezig aan pas zijn eerste seizoen in Friesland. De klik met de spelers en de progressie in het spel ontbraken.

"Wat zij in hun hoofd hadden, hun visie, daar gingen wij volgens hen te langzaam naartoe", licht Erwin Zwart, speler van LDODK en vorig seizoen medetopscorer van de Korfbal League, toe.

Met Gerald Aukes vond LDODK intern een oude bekende als opvolger. De 55-jarige Aukes was tot 2012 zes jaar lang hoofdcoach van LDODK en promoveerde in zijn laatste seizoen naar Korfbal League. Daarna was jij actief voor KZ, DOS'46, DVO, Blauw-Wit en sinds dit seizoen was Aukes terug als jeugdcoach bij LDODK.

"De band met hem is goed", zegt Zwart. "We zitten als ploeg weer meer op één lijn. Hij kent de club ook beter."

De korfballers van LDODK

Het begin van Aukes was goed met een zege op KCC, maar daarna volgden nederlagen tegen KZ en tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen in Driebergen. De druk is hoog voor de wedstrijd van zondag. Toch hebben de spelers hoop op een goede afloop.

"Het is kort , maar Ik heb er alle vertrouwen in, dat we samen met hem als we zondag winnen, we nog mooie dingen kunnen gaan doen". zegt Femke Faber. "Daar hebben we de ploeg voor. Ik ken Aukes langer. Een rustiger man die zijn enthousiasme kan overbrengen op de groep. Een man van de club."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl