Denis Shapovalov

Zverev laat zich verrassen door Shapovalov, Nadal dichter bij 21ste titel

Alexander Zverev is op de Australian Open in de vierde ronde gestrand. Het derde reekshoofd had totaal zijn dag niet en verloor van de Canadees Denis Shapovalov (ATP-14): 3-6, 6-7 (5), 3-6.

De 24-jarige Duitser had in Melbourne nog geen set verloren, maar binnen 39 minuten was dat statistiekje naar de prullenbak verwezen. Hij verloor in de tweede set direct zijn opslag, sloeg z'n racket aan diggelen en kreeg daarvoor een waarschuwing van de umpire.

Zverev speelt met de rug tegen de muur vaak zijn beste tennis, maar daar was nu helemaal geen sprake van. Ogenschijnlijk gelaten accepteerde hij dat Shapovalov dit keer een maatje te groot was.

Zverev laat zich verrassen door Shapovalov: 'Ik was verschrikkelijk'

Shapovalov, halvefinalist op Wimbledon afgelopen zomer, kwam bij de Australian Open nog niet eerder verder dan de derde ronde. In de kwartfinales stuit de 22-jarige Canadees op een nog grotere naam: Rafael Nadal.

Nadal op koers voor 21ste grandslamtitel

Rafael Nadal was na een lange eerste set uiteindelijk toch snel klaar met Adrian Mannarino. De 35-jarige Spanjaard zegevierde met 7-6 (14), 6-2, 6-2.

In de spectaculaire tiebreak van de eerste set (die bijna een half uur duurde) kreeg de Fransman (ATP-69) vier setpunten, maar de geslepen Nadal (ATP-4) benutte zijn zevende. Op dat moment knakte er wat bij Mannarino, die in de tweede set direct zijn opslag inleverde.

Nadal met ellenlange tiebreak naar kwartfinales Australian Open

Dat gebeurde ook in de derde set, maar toen brak Mannarino wel direct terug. Het bleek slechts uitstel van executie. Nadal (winnaar in 2009) haalde voor de 14de keer de kwartfinales, net zo vaak als de Australische tennislegende John Newcombe. Alleen Roger Federer lukte dat vaker: 15 keer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl