Willem II blijft verliezen, Twente wint in Tilburg

Bekijk hier de samenvatting van Willem II - FC Twente

Willem II heeft voor de tiende opeenvolgende keer een nederlaag geleden in de eredivisie. FC Twente was zaterdag met 1-0 te sterk in Tilburg. Slechts één keer eerder verloor Willem II vaker in opeenvolgende wedstrijden, veertien keer van maart tot en met september 2010 (gedeeld eredivisierecord).

De eerste kans was voor Twente, maar Ricky van Wolfswinkels schot werd gekraakt. Twente zag daarna twee goals afgekeurd, van Daan Rots na buitenspel en van Manfred Ugalde vanwege hinderen. Willem II werd sterker maar kreeg vlak voor de rust alsnog de treffer tegen na een bal in de lange hoek van Michal Sadílek op aangeven van Robin Pröpper.

Görkem Saglam
    Michal Sadilek viert zijn goal
    Max Svensson (l) en Mees Hilgers (r)

De thuisploeg greep in de tweede helft het initiatief omdat het van Twente alle ruimte kreeg. Görkem Saglam had de gelijkmaker op zijn schoen maar trof doelman Jeffrey de Lange, die de geblesseerde eerste keeper Lars Unnerstall verving. Ook het Tilburgs slotoffensief bleef vruchteloos.

Nieuwe spits op tribune

Vanaf de tribune zag Jizz Hornkamp het met een zorgelijke blik aan. De spits van FC Den Bosch, die nog medisch gekeurd moet worden, wordt de opvolger van de naar Holstein Kiel vertrokken Kwasi Wriedt. Tegen Twente stond Elton Kabangu centraal voorin. De Belg kon weinig uitrichten.

"Met elkaar gaan we dit omdraaien", sprak een optimistische Willem II-coach Fred Grim na afloop. "Ik heb werklust en geloof gezien. Een goed teken voor de volgende serie wedstrijden."

Kijk hieronder naar de reacties van Willem II-coach Fred Grim en FC Twente-trainer Ron Jans.