Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle - Willem II Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Als het aan PEC Zwolle had gelegen, was het eredivisieduel met Willem II vrijdagavond niet gespeeld. PEC had om uitstel gevraagd omdat de club met veel coronabesmettingen kampte, maar de KNVB wees dat verzoek af.

Achteraf zal de ploeg van trainer Dick Schreuder daar blij mee zijn. PEC won in Zwolle het eerste duel na de korte winterstop met 2-0 van Willem II, dat daarmee al zijn negende competitienederlaag op rij leed.

NOS

De eerste paar minuten waren nog voor de bezoekers, met een kopbal van Emil Bergström over het doel, maar daarna was het woord al snel aan PEC.

Musatafa Saymak en Oussama Darfalou stuitten op Timon Wellenreuther, maar de Duitse doelman moest passen bij een intikker van Thomas van den Belt. Die rondde af nadat Derrick Köhn zich de bal had laten ontfutselen door Bram van Polen.

Gervane Kastaneer vergat nog voor rust na een prima actie de trekker over te halen en zo de score te verdubbelen.

Van den Belt scoort ook na rust

Willem II liet ook na de rust bitter weinig zien. De snelle Ché Nunnely zorgde wel voor enige dreiging, maar hij kreeg amper steun.

De tweede seizoenzege van PEC kwam niet meer in gevaar en Van den Belt, die tot vrijdag nog niet had gescoord in de eredivisie, schoot voor alle zekerheid nog zijn tweede tegen de touwen.

Bekijk de reacties van matchwinner Thomas van den Belt en Willem II-trainer Fred Grim.

Statistieken PEC Zwolle-Willem II

STER reclame