AZ loopt zich stuk op Cambuur en verspeelt voor het eerst in twee maanden punten

Bekijk de samenvatting van AZ - SC Cambuur

AZ heeft voor het eerst sinds eind november (0-0 bij Vitesse) punten verspeeld in de eredivisie. Na zes opeenvolgende overwinningen werd het in Alkmaar 0-0 tegen SC Cambuur. In alle competities, inclusief twee zeges in de de KNVB-beker en één in de Conference League, had AZ zelfs negen keer op rij gewonnen.

In de weinig spraakmakende eerste helft beet Cambuur aanvankelijk fel van zich af. De Leeuwarders zetten af en toe hoog druk en waren niet van plan zich in te graven. AZ nam gaandeweg het initiatief, maar was te slordig. Alleen Hakon Evjen testte doelman Sonny Stevens met een prima schot.

Kansen in tweede helft

Na de eerste helft zonder hoogtepunten nam de druk van AZ in de tweede helft toe. Vangelis Pavlidis kwam net tekort na een voorzet van Yukinari Sugawara van rechts en scherpe voorzet van Owen Wijndal van links werd door Cambuur-aanvoerder Erik Schouten net voor Dani de Wit weggetikt.

AZ-Cambuur

Aan de andere kant redde AZ-doelman Peter Vindahl Jensen knap op een lag schot in de hoek van invaller Michael Breij. De Wit kopte naast uit een voorzet van Jesper Karlsson en ook AZ-invaller Thijs Oosting, Wijndal en Clasie waagden een poging. De kansen van AZ stapelden zich op met een kwartier te gaan.

Punt en clubrecord

De grootste kans volgde tien minuten voor tijd. Na een voorzet van Sugawara kwam De Wit bij de bal en kopte de aanvallende middenvelder in tweede instantie richting het doel. Cambuur-doelman Sonny Stevens voorkwam een goal en bezorgde de bezoekers het punt.

Voor het zesde uitduel op rij bleef Cambuur ongeslagen. Dat is een evenaring van het clubrecord in het seizoen 1992/1993.

Kijk hieronder naar de reacties van AZ-middenvelder Dani de Wit, Cambuur-keeper Sonny Stevens assistent-coach Pascal Bosschaart van Cambuur.