NOS NieuwsAangepast

Kitkat, Nescafé en Maggi bij Albert Heijn voorlopig niet in de schappen

Producten van de merken Maggi, Nescafé, Kitkat en Garden Gourmet zijn de komende tijd niet te vinden in de schappen van de Albert Heijn. De supermarktketen heeft een conflict met moederbedrijf Nestlé over prijsverhogingen van de merken. Vanwege het conflict heeft het voedingsmiddelenconcern besloten de producten voorlopig niet te leveren.

Volgens een woordvoerder van de supermarkt zijn de onderhandelingen met Nestlé vastgelopen. "Nestlé wil prijsverhogingen doorvoeren van boven de 20 procent die onvoldoende verklaarbaar zijn vanuit kostenstijgingen. Dit vinden wij onacceptabel voor onze klanten", laat een woordvoerder van Albert Heijn weten aan persbureau ANP.

Nestlé laat weten dat het niet waar is dat het bedrijf prijsverhogingen van 20 procent of meer heeft geëist, maar dat ze nog wel in onderhandeling zitten.

Diepvriessnacks van Mora

De keten onderhandelt jaarlijks met zijn leveranciers over de prijzen. Vanwege de concurrentie met andere supermarkten, wil Albert Heijn de prijzen zo laag mogelijk houden.

Leveranciers kampen op hun beurt wereldwijd met sterk gestegen prijzen voor grondstoffen. Supermarkten vinden dat de leveranciers de inflatie als excuus gebruiken om de prijzen verder te verhogen dan eigenlijk noodzakelijk is.

Volgens vakmedium Distrifood zou de supermarktketen ook onenigheid hebben met leverancier Ad van Geloven, bekend van de diepvriessnacks van Mora. Albert Heijn laat weten dat die onderhandelingen inmiddels in de "afrondende fase" zijn. De supermarktketen verwacht producten van Ad van Geloven binnenkort weer te kunnen leveren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl