NOS
NOS SportAangepast

Dit zijn de sporters die voor Nederland meedoen aan de Winterspelen

Op 4 februari gaat in Peking de 24ste editie van de Olympische Winterspelen van start. Bij de vorige Spelen haalde Nederland twintig medailles. Wie moeten er dit keer voor het Oranje-succes gaan zorgen?

Er werden gisteren op het nippertje nog vijf deelnemers en een reserve toegevoegd aan de selectie. Snowboardster Michelle Dekker en de viermansbob onder aanvoering van Ivo de Bruin voldeden niet aan de eisen van NOC*NSF, maar de bond maakt vanwege bijzondere omstandigheden een uitzondering. Eerder kreeg alpineskiër Maarten Meiners om dezelfde reden groen licht voor de Spelen.

Stuurman De Bruin krijgt voor de viermansbob de gebroeders Janko en Jelen Francic, Stephan Huis in 't Veld en Dennis Veenker mee. De samenstelling van de tweemansbob wordt in Peking bepaald.

Compleet

De Nederlandse ploeg is daarmee compleet. In totaal gaan er inclusief reserves 48 sporters naar Peking. Zoals gebruikelijk is de selectie bij het schaatsen met 22 afgevaardigden (negen vrouwen, negen mannen en vier reserves) het best vertegenwoordigd.

  • NOS
  • NOS
  • NOS
  • NOS
  • NOS
  • NOS
  • nos

Voor Sven Kramer en Ireen Wüst worden het de vijfde Winterspelen. Daarmee is het schaatsduo, dat er in 2006 al bij was, recordhouder. Bij de vorige Winterspelen pakte Wüst goud op de 1.500 meter, Kramer won goud op de 5.000 meter.

Naast Kramer en Wüst verdedigen ook Suzanne Schulting (1.000 meter shorttrack), Carlijn Achtereekte (3.000 meter schaatsen) en Kjeld Nuis (1.500 meter schaatsen) hun olympische titel in Peking.

Breed vertegenwoordigd

De Nederlanders komen in actie bij zeven verschillende sporten. Bij de Spelen zijn straks landgenoten te zien bij alpineskiën, bobsleeën, kunstrijden, schaatsen, shorttrack, skeleton en snowboarden. Niet eerder was Nederland in zoveel verschillende sporten vertegenwoordigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl