AFP
NOS VoetbalAangepast

Betis tikt Alavés weg (4-0), doet goede zaken in Champions League-strijd

Het was moeilijk kiezen wat de mooiste goal was dinsdagavond bij Real Betis tegen Alavés: het lobje van Juanmi of het schot via de onderkant van de lat door Sergio Canales? Wat wel duidelijk werd: Betis staat terecht op plek drie in La Liga. Met de winst op Alavés (4-0) liet het zien serieus mee te doen om een Champions League-ticket.

Betis - dat met onder meer Fekir, Bellerin en Guardado een ervaren en sterke selectie heeft - speelde overtuigend. Degradatiekandidaat Alavés deed vrijwel niets (of kon vrijwel niets doen) tegen het vlotte combinatiespel van de ploeg uit Sevilla. Bij rust stond het 3-0, wedstrijd beslist.

Bij Alavés waren ze ogenschijnlijk ook onder de indruk, want terwijl Betis onder luid gezang van het Estadio Benito Villamarín de kleedkamer opzocht, vroeg een speler van Alavés het shirt van Fekir.

Na rust nam Betis wat gas terug en wist het nog een keer te scoren.

NOS
Tussenstand in La Liga

Spektakel in blessuretijd bij Cádiz-Espanyol

Een gemakkelijke avond dus voor Real Betis en een prettige aanloop voor de uitwedstrijd tegen Espanyol aankomende vrijdag.

Espanyols voorbereiding op die confrontatie verliep vanavond iets minder soepel. Op bezoek bij Cádiz stevenden beide teams af op een gelijkspel, tot Cádiz in de 91ste minuut de 2-1 maakte. Nog dieper in blessuretijd, in de 96ste minuut, kwam Espanyol dankzij een goal van Raúl de Tomás toch nog langszij: 2-2.

Tonny Vilhena, nieuwkomer bij Espanyol, zat nog niet bij de wedstrijdselectie nadat gisteren bekend werd dat de club uit Barcelona de Nederlandse middenvelder voor de rest van het seizoen huurt van het Russische Krasnodar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl