NOS NieuwsAangepast

Lichaam vermiste Belgische jongen (4) gevonden in Zeeland

In de zoektocht naar de 4-jarige jongen uit België die sinds woensdag werd vermist, is in Zeeland een lichaam gevonden. De politie gaat ervan uit dat het gaat om de vermiste kleuter, die Dean heette. Het lichaam werd gevonden bij Neeltje Jans, dat tussen Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland ligt.

De jongen was vorige week voor het laatst gezien in het Belgische Sint-Niklaas, in het bijzijn van een 34-jarige Belg. Die werd gistermiddag aangehouden in Meerkerk, in de provincie Utrecht. De 4-jarige jongen werd niet aangetroffen.

De man bleek zijn auto te hebben achtergelaten bij een bedrijf in Gorinchem, niet ver van Meerkerk. Onderzoek in de auto helderde niet op waar het kind was en ook uit een verhoor van de man werd dat niet duidelijk. Daarom verstuurde de politie aan het begin van de avond een Amber Alert, een opsporingsbericht dat wordt uitgegeven als een vermist kind in levensgevaar is.

Het politieonderzoek leidde naar de omgeving van Vrouwenpolder in Zeeland. Rond 22.00 uur gisteravond werd het lichaam van de jongen gevonden.

Politiewoordvoerder Alwin Don geeft in deze video een toelichting:

Lichaam vermiste Belgische jongen gevonden

Fatale mishandeling

De 34-jarige Belg die werd aangehouden is Dave De K. Volgens de moeder van het kind paste hij regelmatig op de jongen en zijn zusje. De bedoeling was dat De K. het kind afgelopen donderdag naar diens grootouders zou brengen, maar dat gebeurde niet. Afgelopen weekend deed de moeder aangifte van de verdwijning.

De K. is volgens Belgische media eerder veroordeeld voor de fatale mishandeling van een jongen van 2, in 2008. Hij kreeg daarvoor tien jaar cel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl