1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS WielrennenAangepast

Jonge veldrijdster Van Empel pakt zege in Flamanville, Brand al zeker van eindzege

Van Empel pakt in voorlaatste wereldbeker veldrijden haar tweede zege ooit

In de voorlaatste wereldbeker veldrijden van het seizoen heeft Fem van Empel haar tweede zege ooit geboekt. In de eindsprint bleef ze Puck Pieterse nipt voor. Met nog één wereldbeker te gaan was de afwezige Lucinda Brand al zeker van de eindzege.

Omdat Denise Betsema ook niet naar Flamanville afreisde, wist Brand dat ze in de laatste twee wedstrijden niet meer in te halen was. Bij afwezigheid van de toppers maakten de 19-jarigen Pieterse en Van Empel er een tweestrijd van.

Pieterse reed in de tweede ronde weg uit een kopgroep van vijf. Het lukte Van Empel een ronde later aan te sluiten. In de laatste bocht verraste Pieterse haar opponente, maar Van Empel had nog genoeg energie om dat te herstellen.

Bij de mannenwedstrijd ging de Belg Eli Iserbyt er al in de tweede ronde vandoor. Hij reed vervolgens de hele wedstrijd onbedreigd naar de winst. Net als bij de vrouwen ontbraken ook hier weer de grote namen.

In voorbereiding op de WK in Fayetteville over twee weken lieten Lars van der Haar, Wout van Aert en Tom Pidcock verstek gaan. Mathieu van der Poel heeft een pauze ingelast, inmiddels is de regerend wereldkampioen geopereerd aan zijn knie.

Bekijk hieronder de samenvatting van de mannenwedstrijd in Flamanville

Zonder zijn grote concurrenten rijdt WB-winnaar Iserbyt naar zege in Flamanville

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl