NOS Sport

Golfer Smith breekt PGA-record en wint Tournament of Champions

Golfer Smith breekt PGA-record en wint Tournament of Champions

Golfer Cameron Smith heeft op het Tournamant of Champions een negentien jaar oud PGA-record uit de boeken geslagen. De Australiër won het golftoernooi op het Hawaïaanse eiland Maui met een score van 258 (-34). Het vorige record stond op naam van Ernie Els, die in 2003 op hetzelfde toernooi 31 slagen onder par bleef.

"Ernie Els was een van mijn idolen toen ik jong was", aldus Smith. "Ik heb niet veel dingen om over op te scheppen tegen Ernie. Hij is in veel opzichten beter, maar om dit van hem af te nemen is wel gaaf."

Ondanks dat er nooit eerder zo'n laag totaal werd neergezet, bleef het spannend tot de laatste hole. Smith was namelijk niet de enige die onder het oude record van Els bleef. Ook nummer twee Jon Rahm (-33) en nummer drie Matt Jones (-32) zetten een betere score neer dan de Zuid-Afrikaan destijds.

Smith stond na drie rondes gelijk met Jon Rahm, de nummer 1 van de wereldranglijst. "Ik heb wel onrustig geslapen", erkende de Australiër. "Maar deze week was ook heel gaaf. Het was leuk om te zien waar ik sta ten opzichte van de beste spelers van de wereld. Ik heb er hard voor gewerkt en dat heeft zich al vroeg in het seizoen uitbetaald."

Acht birdies

Op de slotdag was Smith goed voor acht birdies, waarvan vier op de laatste zes holes. Daarmee boekte de 28-jarige golfer zijn vierde toernooizege op de PGA-tour.

"Het was een onwerkelijke ronde", blikte Smith terug. "Dit is iets wat ik nooit zal vergeten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl