Ongenaakbare Van der Haar wint NK veldrijden

Lars van der Haar is zondag voor de derde keer Nederlands kampioen veldrijden geworden. De 30-jarige renner bleek op het parcours in Rucphen ongenaakbaar en reed bijna de gehele wedstrijd alleen op kop.

"Het betekent heel veel voor mij. Het is toch zeven jaar geleden. En het is het jaar van de truien", zei Van der Haar, die eerder ook Europees kampioen werd.

De afgelopen zes jaar ging de nationale titel naar Mathieu van der Poel, maar de toprenner besloot om de rest van het veldritseizoen te laten schieten vanwege een hardnekkige rugblessure.

WK eind januari

Door de afwezigheid van Van der Poel zijn Corné van Kessel en Van der Haar aan het eind van deze maand de enige Nederlanders die in Amerika aan de start van het WK verschijnen en ook in Rucphen was het duo voorin te vinden.

Van der Haar reed op het snelle parcours al vroeg weg bij zijn concurrent en sloeg een gat met Van Kessel. Al bij het bereiken van de 'carrousel', de kenmerkende hindernis waarbij de renners een heleboel steeds kleiner en groter wordende rondjes achter elkaar rijden, reed Van der Haar alleen op kop.

De stoïcijnse Van der Haar breidde zijn voorsprong vakkundig uit en won de wedstrijd met groots machtsvertoon. Daarachter leek de talentvolle Mees Hendrikx lange tijd voor een stuntje te zorgen door Van Kessel achter zich te houden, maar in het zicht van de haven moest hij toch nog zijn meerdere erkennen in Van Kessel.

Ongenaakbare Van der Haar zet alles op alles voor WK-winst: 'Alles is mogelijk'

Voor Van der Haar betekende het zijn derde nationale titel. Met name de manier waarop moet hem veel vertrouwen geven voor het WK. Hoe ziet hij zijn kansen om het WK te winnen, nu Van der Poel en Wout van Aert er niet zijn?

"Ik ga er heel hard voor trainen. Het is zeker een doel van mij. Ik denk daarom dat ik de wereldbeker laat vallen om me volledig voor te bereiden op het WK."

STER reclame