NOS Nieuws

Homohaat tegen voetballer Josh Cavallo bij wedstrijd: 'Mag niet geaccepteerd worden'

Josh Cavallo, de voetballer die vorig jaar als eerste actieve speler op het hoogste niveau uit de kast kwam, is gisteren tijdens een wedstrijd slachtoffer geworden van homohaat. "Er zijn geen woorden voor om te beschrijven hoe teleurgesteld ik was", schrijft de Australiër in een bericht op sociale media.

De Adelaide United-speler viel in de tweede helft van een wedstrijd tegen Melbourne Victory in; vanuit het publiek werden toen homofobe leuzen geroepen, schrijft hij. "Ik ga niet doen alsof ik de homofobe scheldwoorden niet heb gehoord", begint hij zijn bericht. "Dit mag niet geaccepteerd worden en we moeten meer doen om deze mensen verantwoordelijk te houden."

De 22-jarige voetballer schrijft dat hij ook op Instagram en Twitter homofobie heeft ervaren. "Ik wil niet dat iemand de hatelijke en pijnlijke berichten moet krijgen die ik heb gekregen." De platforms doen volgens hem niet genoeg om deze berichten tegen te gaan.

Cavallo kwam in oktober vorig jaar uit de kast. Hij noemde het toen "verbazingwekkend" dat hij de enige is op het hoogste niveau. De voetballer sprak de hoop uit dat dat verandert, en wilde laten zien dat "iedereen welkom is in de voetbalwereld".

"Aan alle andere mensen die worstelen en bang zijn, wie dat ook zijn, wil ik laten zien dat ze niemand anders moeten zijn dan zichzelf", schreef hij destijds.

Adelaide United schrijft in een bericht op hun website dat ze "geschokt" zijn over het "gescheld". "Josh laat enorme moed zien en we blijven hem bijstaan in het veroordelen van dit gedrag." De club hoopt dat de daders geïdentificeerd en vervolgd kunnen worden.

Ook Melbourne Victory veroordeelt de homofobe leuzen: "We zien voetbal als een platform dat fans verenigt, wat hun achtergrond ook is." De club wil fans die "deze normen" overtreden, van toekomstige wedstrijden weren.

Cavallo sluit zijn bericht af met een dankwoord voor fans die hem hebben bijgestaan na de homohaat. "Alle positieve berichten, liefde en steun wegen zwaarder dan de negatieve."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl