NOS Sport

Bos komt nadrukkelijker in beeld als medaillekandidaat na nieuwe skeleton-zege

Bos troeft opnieuw wereldtop af: 'Bij Spelen moet zeker iets mogelijk zijn'

Met het oog op de komende Olympische Spelen in Peking nemen de verwachtingen rondom skeletonster Kimberley Bos steeds grotere vormen aan. In het Duitse Winterberg schreef de Nederlandse haar tweede wereldbekerwedstrijd op haar naam.

De 28-jarige Bos dankte in het Duitse skioord de overwinning vooral aan de haast vlekkeloze eerste run, waarin ze een halve seconde sneller was dan de Duitse Jacqueline Lölling, die bij de Winterspelen in 2018 een zilveren medaille in deze discipline won.

"De eerste run was echt mijn beste ooit op deze baan", zei Bos na afloop. "Daarna had ik de regie in handen en kon het bijna niet meer misgaan. Toch had ik tijdens de tweede run een beetje last van zenuwen."

Hoge verwachtingen

Mede als gevolg daarvan eindigde Bos in de tweede run slechts als negende, maar haar marge op de concurrentie was voldoende om dit seizoen voor de vijfde keer in zeven wereldbekerwedstrijden op het podium te finishen.

Of haar uitstekende vorm betekent dat ze volgende maand mee kan doen om olympisch eremetaal, kan Bos nog niet zeggen. "Er moet zeker iets mogelijk zijn, maar wat dat is, gaan we daar zien. Elke baan en elke wedstrijd is anders."

"De hoge verwachtingen komen vooral van andere mensen. Ik bekijk het van week tot week", aldus Bos. "Bij de Spelen wil ik vooral vier constante runs neerzetten. Als ik dat kan doen, denk ik dat ik tevreden mag zijn."

Bos aan de leiding

Bos behoudt door de winst in Winterberg de eerste plaats in het wereldbekerklassement. Ze leidt voor Jelena Nikitina (tweede) en Tina Hermann (derde).

Het wereldbekerseizoen in het skeleton wordt bij de vrouwen op vrijdag 14 januari afgesloten in het Zwitserse Sankt Moritz. De Spelen in Peking beginnen op vrijdag 4 februari.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl