De coke werd gevonden tussen een lading bananen
NOS Nieuws

Weer ligt er coke tussen de bananen, ruim 4000 kilo gevonden in haven Rotterdam

In de haven van Rotterdam is vorige week donderdag een lading van 4180 kilo cocaïne gevonden. Het Openbaar Ministerie heeft dat bekendgemaakt. De vondst, op de voorlaatste dag van het jaar, was volgens het OM de grootste lading coke die in 2021 in beslag is genomen.

De inmiddels vernietigde partij drugs had een straatwaarde van 300 miljoen euro. In verband met de zaak zijn in België zeven mensen gearresteerd. Het gaat om vijf Belgen en twee Britten.

120 kilo in het dak

De container waarin de drugs zaten, was afkomstig uit Ecuador en bestemd voor de haven van Antwerpen. Tussen een lading bananen werd aanvankelijk 4060 kilo coke gevonden. Na een uitgebreide scan werd in het dak van de container nog eens 120 kilo aangetroffen.

Nadat de drugs waren vernietigd, is de container doorgestuurd naar België. In samenwerking met de Belgische politie werd de container gevolgd. In een loods in Essen, net over de grens bij Roosendaal, werden de zeven verdachten aangehouden.

Topje van de ijsberg

Sinds 2017 is elk jaar fors meer cocaïne onderschept in Nederlandse havens. Dat jaar ging het om 10.000 kilo coke die werd aangetroffen, vorig jaar om ruim 68.000 kilo. Deze hoeveelheden zijn volgens experts slechts het topje van de ijsberg van wat er in totaal wordt vervoerd.

In de Rotterdamse haven blijven recordhoeveelheden cocaïne binnenkomen. Hoe kan dat? En hoe komt dat? NOS op 3 dook in de cokeberg:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl