De brand brak gisterochtend uit en is nog niet helemaal gedoofd
NOS Nieuws

Man verdacht van brandstichting Zuid-Afrikaanse parlement, vuur onder controle

De Zuid-Afrikaanse politie verdenkt een man van 49 van brandstichting in het parlementsgebouw in Kaapstad. Een groot deel van het gebouw is daardoor verwoest. Gisterochtend brak de brand uit en hij is op dit moment nog steeds niet helemaal gedoofd.

Het vuur was pas in de loop van de nacht onder controle. Wel woedt de brand nog in het oudste gedeelte van het gebouw.

De verdachte werd gisteren uit het brandende pand gered en opgepakt. Volgens de politie bleek dat hij had ingebroken. Hij wordt aangeklaagd voor inbraak, diefstal en brandstichting. Er wordt nog onderzoek gedaan naar zijn motief, schrijft het Zuid-Afrikaanse Central News. Morgen moet hij voor de rechter verschijnen.

Geen gewonden

Niemand raakte gewond in het pand, dat vanwege het kerstreces nagenoeg leeg was. De brand brak uit in een deel van het complex waar kantoren zijn gevestigd. Daarna sloeg het over naar het modernere gedeelte, waarin het Lagerhuis huist. Delen van het dak stortten in.

"Het hele parlementaire complex is zwaar beschadigd, staat onder water en heeft rookschade", zei een woordvoerder van de gemeente eerder. "Het dak boven de oude vergaderzaal is helemaal verdwenen en de aangrenzende kantoren zijn verwoest."

Op sociale media waren beelden te zien waarop vanuit het gebouw een grote rookpluim opsteeg en de vlammen uit het dak sloegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl