Feyenoord-supporters brengen een eerbetoon aan Christian Gyan in 2017
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Ruim 120.000 euro opgehaald voor uitvaart oud-Feyenoorder Gyan

Veel mensen dragen bij aan een inzamelingsactie voor de familie van de recent overleden oud-Feyenoorder Christian Gyan. Er is inmiddels ruim 120.000 euro opgehaald voor de uitvaart.

De actie is opgezet door Feyenoord en FSV De Feijenoorder om zijn nabestaanden een handje te helpen. Gyan heeft schulden achtergelaten, mede omdat hij tijdens zijn leven veel geld zou hebben weggegeven aan mensen die financieel in nood zaten.

"Het was een man met een groot hart", zegt Kees Lau van de supportersvereniging. "Hij had altijd zo'n groot hart voor Feyenoord dat we er nu voor willen zorgen dat hij in ieder geval een mooie uitvaart heeft. Ook geven we z'n familie een zet naar de toekomst."

Gyan overleed vorige week woensdag op 43-jarige leeftijd. De Ghanees was al langere tijd ernstig ziek. Hij speelde van 1997 tot 2007 bij Feyenoord en groeide daar uit tot een publiekslieveling, onder meer vanwege zijn grote lach en doorzettingsvermogen.

Christian Gyan bedankt God na de UEFA Cup-zege met Feyenoord

De initiatiefnemers zijn blij verrast door de vele donaties. "Stomverbaasd zijn we. Dat het zo hard zou gaan, had ik niet verwacht", zegt Lennard Montizaan van de supportersvereniging tegen Rijnmond. "Veel mensen doneren 15 tot 20 euro, maar sommigen ook honderden euro's. Ook supporters van bijvoorbeeld FC Groningen en zelfs van Ajax hebben bijdrages gedaan. Echt hartverwarmend."

Het is nog onbekend hoe de uitvaart van Gyan vorm gaat krijgen.

Advertentie via Ster.nl