ANP
NOS Nieuws

Kabinet houdt rekening met twee extra vaccinatierondes in 2022

Het kabinet houdt er rekening mee dat er volgend jaar in totaal drie boosterrondes nodig zijn voor vaccinatie tegen het coronavirus (de ene die nu al loopt en nog twee extra), en ten minste een in 2023.

Demissionair minister De Jonge schrijft aan de Tweede Kamer dat hij samen met het RIVM zo goed mogelijk in kaart probeert te brengen hoeveel vaccins er nodig zijn. "Dat is niet eenvoudig aangezien we hierbij met een groot aantal, deels nog onbekende, variabelen rekening moeten houden. Het kabinet kiest daarom zoveel mogelijk voor zekerheid."

De Jonge meldt aan de Kamer dat Nederland boven op de al eerder gekochte doses nog eens een kleine zes miljoen doses vaccin van BioNTech/Pfizer bestelt. Dat zouden dan vaccins kunnen zijn die zijn aangepast aan de omikronvariant.

Volgens de minister zijn er nu al genoeg vaccins voor de huidige boostercampagne en is "een belangrijke basis gelegd voor het vaccinatiebeleid in 2022 en 2023".

Maar het kabinet bekijkt volgende maand of meer aankopen noodzakelijk zijn. "De huidige contracten geven de mogelijkheid om indien gewenst extra doses te bestellen." De Jonge herhaalt dat het kabinet kiest voor een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl