1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS Voetbal

Noodlijdend Barcelona geeft miljoenen uit aan eerste aankoop Xavi

FC Barcelona heeft de eerste winteraankoop binnen, bevestigt de club via de officiële kanalen. De 21-jarige Spanjaard Ferran Torres komt voor naar verluidt 55 miljoen euro over van Manchester City en wordt teamgenoot van Memphis Depay, Luuk de Jong en Frenkie de Jong.

De transfer is opvallend, omdat Barcelona kortgeleden nog liet weten in zware geldnood te zitten.

Zo kon het contract van sterspeler Lionel Messi niet verlengd worden vanwege een te hoog salaris, waarna de Argentijn huilend op een persconferentie aankondigde de club na 21 jaar te verlaten.

Ook toen trainer Ronald Koeman afgelopen oktober ontslagen werd, kwamen de geldproblemen aan het licht. Er was gesteggel over de afkoopsom van Koeman, maar uiteindelijk kwamen de club en hij er wel uit.

Barcelona-trainer Xavi was op zoek naar aanvallende versterking, mede door het stoppen van spits Sergio Agüero door hartproblemen. Ferran Torres kan op meerdere posities voorin uit de voeten, maar staat bij zijn club en land meestal rechtsbuiten.

Belangrijk op het EK

Torres begon zijn carrière bij Valencia, waarna hij medio 2020 voor 23 miljoen euro overstapte naar Manchester City. In zijn eerste seizoen kwam hij regelmatig aan spelen toe en won hij onder meer de Premier League.

Die vorm trok hij door in de zomer, toen hij belangrijk was voor Spanje tijdens het EK. Spanje reikte tot de halve finales, mede door twee goals van de aanvaller. Dit seizoen kwam hij mede door een blessure minder aan spelen toe.

Torres tekent bij Barcelona een contract voor vijfeneenhalf jaar, tot en met 30 juni 2027. De Catalanen hebben een opzegclausule bedongen van 1 miljard euro.

Van buitenaards goed naar bijna bankroet: de teloorgang van FC Barcelona

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl