Gerwyn Price schreeuwt het uit na zijn overwinning
NOS Sport

Kampioen Price in dartsthriller langs Huybrechts, nu tegen Van Duijvenbode

Gerwyn Price heeft zich op het WK darts geplaatst voor de achtste finales. De regerend wereldkampioen en nummer één van de plaatsingslijst moest daarvoor tegen Kim Huybrechts wel tot het uiterste gaan: 4-3.

Pas in een beslissende 'sudden death' leg maakte Price maandagavond het verschil. Er ging een ware thriller aan vooraf, waarin op hoog niveau werd gedart, maar ook irritaties en opstootjes de boventoon voerden.

Price speelt in de volgende ronde tegen Dirk van Duijvenbode. De 29-jarige Nederlander boog eerder op de dag tegen Ross Smith een 3-0 achterstand om in een 4-3 overwinning.

Partij gaat heen en weer

Na een goed begin voor Price (hij schreef de eerste set probleemloos op zijn naam), deed Huybrechts in het tweede bedrijf voor het eerst van zich spreken. Hij brak Price tot twee keer toe en schreef de set met een fraaie 147-finish op zijn naam.

  • NOS
    WK Darts avondsessie
  • NOS
    WK Darts middagsessie

Ook de derde set was voor Huybrechts, maar daarna stelde Price weer even orde op zaken. De Welshman, die door de fans in het kolkende Alexandra Palace in Londen met regelmaat werd uitgejoeld, pakte twee sets op rij, zonder daarbij een leg te verliezen.

Omdat Huybrechts de stand daarna weer op 3-3 bracht, kwam het aan op de beslissende zevende set. Beide darters probeerden het publiek op te jutten en Price ging bovendien over tot wat psychologische oorlogsvoering.

De wereldkampioen probeerde het spel te vertragen en Huybrechts in de weg te lopen. De Belg deed zijn beklag bij de scheidsrechter, maar leek verder niet onder de indruk en hield tot 5-5 in legs gelijke tred met Price. In de allesbeslissende elfde leg trok Price de wedstrijd toch naar zich toe.

Exit Van der Voort

Voor Vincent van der Voort is het WK voorbij na een positieve coronatest. Van der Voort zou juist maandagavond in actie komen in de derde ronde. Tegenstander James Wade is automatisch geplaatst voor de volgende ronde.

Michael van Gerwen, Martijn Kleermaker en Danny Noppert hopen zich dinsdag ook voor de achtste finales te kwalificeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl