Druk op trainer Hake neemt grote vormen aan na puntenverlies Utrecht tegen Twente

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - FC Twente

De positie van FC Utrecht-trainer René Hake lijkt steeds wankeler te worden. De club presteert momenteel uiterst matig en het gelijkspel tegen FC Twente (1-1) maakt het chagrijn in de Domstad alleen maar groter.

De ambitieuze club van eigenaar Frans van Seumeren won van de laatste acht officiële duels er slechts één en werd recentelijk door NAC Breda uitgeschakeld voor het KNVB-bekertoernooi.

Twente gewiekster

FC Utrecht speelde dwingender, maar Twente bleek gewiekster. Zo was Ricky van Wolfswinkel in de zeventiende minuut er als de kippen bij om twijfel bij Mike van der Hoorn af te straffen. Utrecht gooide er nog meer energie tegenaan, maar ging vooral gehaast en dus onzuiver te werk.

Doelman Maarten Paes redde Utrecht bij een kopbal van Robin Pröpper en na de rode kaart voor PSV-huurling Michal Sadilek (voor een vermeende elleboogstoot) in de 51ste minuut leken de kansen te keren voor Utrecht.

De thuisploeg werkte keihard, voerde de druk op, maar kwam ook met een man meer lange tijd tot niets. Diep in de extra tijd kopte Mahi alsnog de gelijkmaker binnen.