NOS Voetbal

Cambuur speelt bij Heracles voor het eerst gelijk en sluit jaar af als achtste

Bekijk de samenvatting van Heracles - SC Cambuur

SC Cambuur heeft na acht nederlagen en negen overwinningen voor de eerste keer gelijkgespeeld. De Leeuwarder formatie deed dat in Almelo bij Heracles: 1-1.

Heracles was de gevaarlijkste ploeg in de eerste helft, waarin beide doelmannen met een puike reflex schade voorkwamen. Heracles-doelman Janis Blaswich keerde een kopbal van Roberts Uldrikis en Cambuur-collega Stevens een inzet van Kaj Sierhuis.

De Friezen werden ook na rust achteruitgedrukt, maar scoorden ineens wel. Nick Doodeman vond met een slim passje Michael Breij, de invaller controleerde met links en schoot binnen met rechts.

Loon naar werken

Heracles zette na de tegenvaller nog eens extra aan, miste twee forse kansen maar kreeg uiteindelijk toch loon van werken. Stevens loste op ongelukkige wijze een schot van Nikolai Laursen en Orestis Kiomourtzoglou tikte van dichtbij raak.

Orestis Kiomourtzoglou prikt de gelijkmaker voor Heracles binnen

In de spannende slotfase werd het Cambuur-doel nog belegerd door de Heraclieden, maar de Leeuwarders hielden stand en bleven, na vier uitzeges op rij, voor de vijfde keer ongeslagen in een uitwedstrijd.

Heracles sluit de eerste seizoenshelft af met 18 punten uit 18 duels. Cambuur gaat de winter in met liefst 10 punten meer.

Bekijk de reacties van Cambuur-trainer Pascal Bosschaart, Heracles-spits Kaj Sierhuis en Heracles-coach Frank Wormuth.

Bosschaart ziet mooi einde van mooi kalenderjaar, Wormuth moe van déjàvu

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl