Fris Feyenoord verslaat Heerenveen in Friese vrieskou

Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen - Feyenoord

Feyenoord heeft de matige Klassieker vlot weggespoeld en kan met een goed gevoel de kerstdagen in. De Rotterdammers wonnen na een prima wedstrijd in de Friese vrieskou met 3-0 van sc Heerenveen.

Na de aantrekkelijke eerste helft stond Feyenoord met 2-0 voor. En gezien het aantal kansen had de voorsprong nog wel groter kunnen zijn. Zo redde keeper Xavier Mous in de beginfase knap op een kopbal van Linssen, een schuiver van Tyrell Malacia en even later op een schot van Guus Til.

Heerenveen liet pas na een klein half uur iets zien, met een knappe actie van Tibor Halilovic als hoogtepunt, maar keeper Justin Bijlow bracht redding.

Na ruim een half uur was het eindelijk raak voor Feyenoord: na een fijne combinatie met Orkun Kökçü en Bryan Linssen schoof Til zijn tiende competitiedoelpunt binnen, en dat op zijn verjaardag.

Marcos Senesi viert zijn treffer tegen Heerenveen met aangever Orkun Kökçü.

Ook na de goal bleef het frisse Feyenoord de lakens uitdelen en dat resulteerde vlak voor rust in de verdiende 2-0: uit een hoekschop van Kökçü kopte Marcos Senesi knap binnen.

Lange lijnenstudie

Na rust ging Feyenoord op dezelfde weg door, maar in de 53ste minuut leek de spanning ineens terug toen Henk Veerman namens Heerenveen raak kopte. Het leek echter op buitenspel, en na een lange lijnenstudie van de VAR ging het doelpunt inderdaad niet door.

Vijf minuten later viel vervolgens de beslissing aan de andere kant: Linssen kopt een voorzet van Malacia tegendraads in het doel, zijn elfde van de competitie alweer, voor de 3-0.

Verder leed bleef Heerenveen daarna bespaard. Een treffer van Alireza Jahanbakhsh werd afgekeurd wegens buitenspel en Linssen raakte met een schot van afstand de paal.

Bekijk de reacties van een tevreden Feyenoord-trainer Arne Slot en de jarige doelpuntenmaker Guus Til.