NOS Voetbal

Aanknopingspunt Feyenoord na Klassieker: 'Ajax er slecht uit laten zien'

"Nee, we hebben geen goede wedstrijd gezien", beaamde Feyenoord-trainer Arne Slot onmiddellijk na de teleurstellende 2-0 thuisnederlaag tegen Ajax.

"Tenminste, als je kijkt naar het spel aan de bal. Als je kijkt wat beide teams zónder bal gedaan hebben, dan is het beide gelukt het de tegenstander heel moeilijk te maken om tot goed voetbal te komen."

"In de eerste helft gebeurt eigenlijk helemaal niks voor beide goals. Totdat we een eigen goal maken", blikte Slot terug op het het ongelukkige moment van Marcos Senesi vlak voor rust.

De Argentijn toonde zich schuldbewust. "Jammer dat dit gebeurd is in zo'n belangrijke wedstrijd. Het doet pijn. Ik bied mijn excuses aan richting het team en de fans."

Senesi betuigt spijt na eigen doelpunt tegen Ajax

Ondertussen keek Slot ook vooruit. "We speelden tegen een tegenstander die dit seizoen heel vaak heel goed is geweest. Die hebben we er vandaag heel slecht uit laten zien. Dat is een belangrijk aanknopingspunt."

"Nu is de vervolgstap die wij moeten maken om bij dit soort weerstand ook áán de bal nog beter te worden. Ik zag dat we dat in de tweede helft langzaam aan het oppakken waren. En ik vond ons fysiek ook uitstekend, ondanks dat we woensdag ook gespeeld hebben."

Ten Hag: 'Veerkracht en weerbaarheid'

Ajax-collega Erik ten Hag toonde zich uiteraard zeer tevreden. "Sowieso met de uitslag, maar ook met de mentaliteit van de ploeg. Ze hebben vandaag echt veerkracht en weerbaarheid getoond. Na een lang jaar zit een aantal spelers aan het eind van hun latijn, maar ze hebben het uit de toppen van hun tenen gehaald. Prima."

Ten Hag: 'Zeer tevreden met de uitslag, maar ook met de mentaliteit'

Ook Ten Hag was getuige geweest van een wedstrijd waarin veel fout ging. "Het waren twee ploegen die met een heel hoge intensiteit speelden. Als ik naar mijn ploeg kijk, dan kon Feyenoord weinig druk krijgen op onze opbouw. Maar uiteindelijk leverde dat niet heel veel kansen op. Ook door verkeerde keuzes."

De tevredenheid zat 'm dan ook voor een groot deel in het verschil met een week geleden, toen in eigen huis werd verloren van AZ. "Vorige week werden we afgetroefd in de duels. Vandaag waren we beduidend scherper. Maar we hadden wel beter de vrije man kunnen benutten", aldus de coach die zich na rust gedwongen voelde Davy Klaassen in te brengen. "Omdat we de slag op het middenveld gingen verliezen."

Berghuis: 'Had er veel zin in'

Voor Ajacied Steven Berghuis was het in meerdere opzichten een bijzondere dag. Allereerst omdat hij zijn dertigste verjaardag vierde, maar ook vanwege zijn terugkeer in De Kuip, waar hij de afgelopen vijf seizoenen zijn kunsten vertoonde.

"Nee, ik keek er niet tegenop om hierheen te gaan. Ik had er heel veel zin in. Al was het wel jammer dat het zonder publiek was."

Berghuis: 'Er komt ook nog een eerste keer mét publiek'

Hij bleek zijn grote vorm thuis te hebben gelaten, maar leverde wel de pass op Dusan Tadic waar de 0-1 (een eigen doelpunt van Marcos Senesi) uit voortkwam. "Het was een gelijk opgaande wedstrijd, denk ik. Met name de tweede helft zette Feyenoord ons onder druk en konden we de bal niet meer in de ploeg houden. Maar na één goede actie van Devyne, die tot de penalty leidde, zat de wedstrijd in het slot."

Opgelucht dat de confrontatie met zijn oude club in De Kuip erop zat, was Berghuis niet. "Ik wist natuurlijk wel een beetje wat ik kon verwachten", aldus de linkspoot, die bij aankomst de 1.500 Feyenoord-supporters buiten het stadion ook gezien had. "Maar daar doe ik ook niet moeilijk over, dan moet je ook een grote jongen zijn."

Steven Berghuis zoekt na Feyenoord-Ajax (0-2) Orkun Kökçü op

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl