Maik Kuivenhoven
NOS Sport

Kuivenhoven maakt zichzelf nerveus, maar wint op WK darts: 'Verloor de focus'

Darter Maik Kuivenhoven heeft de tweede ronde op de WK darts bereikt. Kuivenhoven rekende in drie sets af met de Australiër Ky Smith. Diens vader Raymond slaagde er eerder deze week wel in de tweede ronde te halen.

Niet eerder in de geschiedenis van de wereldkampioenschappen darts deden een vader en een zoon mee aan dezelfde editie van de WK.

Kuivenhoven laat Smith terugkomen in wedstrijd

Kuivenhoven, de nummer 56 op de wereldranglijst, won de eerste twee sets zonder al te veel problemen. Aan het begin van de derde set was de Nederlander even niet bij de les.

Hij gaf Smith, die naarmate zijn achterstand groeide een vrij wanhopige indruk begon te maken, de kans zich terug te vechten in de wedstrijd. Smith won de derde set, maar in de vierde set wist Kuivenhoven hem twee keer te breken, voldoende om de wedstrijd te beslissen.

"Het ging misschien iets te makkelijk in het begin, daardoor verloor ik de focus", erkende Kuivenhoven na zijn zege. "Ik liet hem terugkomen en werd vervolgens zelf nerveuzer. Ik ben blij dat ik hem alsnog over de streep heb weten te trekken."

De uitslagen van de middagsessie op 19 december

Maandagavond speelt de Nederlander, die voor het eerst in zijn carrière de eerste ronde op het WK overleefde, tegen James Wade, de nummer vier van de wereld.

"Hij zal hebben gekeken, maar of hij zich zorgen maakt na vandaag, dat weet ik niet", lachte Kuivenhoven, om eraan toe te voegen: "Maar ik ben klaar voor morgen!"

Van de tien Nederlandse deelnemers zitten er nog acht in het toernooi. Voor Jermaine Wattimena (eerste ronde) en Chris Landman (tweede ronde) is het doek al gevallen.

Van Gerwen door na stroeve start

Michael van Gerwen is de enige Nederlander die al zeker is van een plek in de derde ronde. Zaterdagavond rekende de Brabander met 3-1 af met de Engelsman Chas Barstow. Van Gerwen verloor de eerste set na zeven kansen op een dubbel te hebben gemist, maar trok de wedstrijd daarna toch vrij soepel naar zich toe.

"Dat geeft niet heel veel vertrouwen", blikte Van Gerwen terug op zijn teleurstellende eerste set. "Je doet jezelf onnodig veel pijn, maar wat doe je ertegen?"

Bekijk hieronder het interview met Van Gerwen:

Van Gerwen: 'Je doet jezelf onnodig veel pijn, maar wat doe je ertegen?'

Zondagavond komt onder anderen Fallon Sherrock in actie in de eerste ronde van de wereldkampioenschappen. Ze neemt het op tegen Steve Beaton, in 1996 wereldkampioen bij de inmiddels failliete dartsbond BDO.

Sherrock was twee jaar geleden de eerste vrouw ooit die het hoofdtoernooi wist te bereiken. "Ik wil Fallon de goede darter zijn. Niet alleen die vrouw die een man verslaat", zegt ze aan de vooravond van haar tweede deelname. "Uiteindelijk draait het gewoon om het spelletje."

Bekijk hieronder een reportage over Sherrock:

'Ik wil Fallon de goede darter zijn, niet alleen die vrouw die een man verslaat'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl