Michael van Gerwen schreeuwt het uit
NOS SportAangepast

Roestige Van Gerwen rekent af met debutant Barstow: 'Doe mezelf onnodig pijn'

Met horten en stoten kwam Michael van Gerwen zaterdagavond op gang in de tweede ronde van het WK darts. De Brabander moest de eerste set afstaan aan zijn onbekende tegenstander Chas Barstow, maar slaagde er in het tij bijtijds te keren (3-1).

De 32-jarige Nederlander plaatste zich uiteindelijk betrekkelijk gemakkelijk voor de volgende ronde. De drievoudig wereldkampioen heeft geen enkele majortitel in zijn bezit en kan om die reden in 'Ally Pally' wel weer een succes van formaat gebruiken.

Setverlies na zeven missers

Het treffen tussen Van Gerwen en Barstow, die nooit eerder een officiële wedstrijd tegen elkaar speelden, verliep aanvankelijk alles behalve voorspelbaar. Het was uitgerekend de man die zelfs niet in het bezit is van een Tourkaart die de eerste set naar zich toe trok.

Chas Barstow juicht

Van Gerwen, dit jaar de nummer drie van de plaatsingslijst, miste uit het niets zeven setpijlen en liet zijn opponent op die manier terugkomen in de wedstrijd. Het was een serie missers waar de bebaarde Brit dankbaar gebruik van maakte.

'Je doet jezelf onnodig pijn'

"Dat geeft niet heel veel vertrouwen", blikte Van Gerwen terug. "Je doet jezelf onnodig veel pijn, maar wat doe je ertegen?"

"Normaliter, als iemand een set van je afsnoept, krijgt diegene vertrouwen en gaat hij goed gooien. Maar dat bleef uit, zijn scorend vermogen ging niet echt omhoog waardoor ik rustig mijn ding kon blijven doen."

Van Gerwen: 'Je doet jezelf onnodig veel pijn, maar wat doe je ertegen'

'Mighty Mike' kwam in de tweede set langszij dankzij een dubbel vier die met één pijl raak is. De Brabander putte daar zoveel moed uit dat hij ook de derde set op zijn naam schreef en de uitslag op 3-1 bepaalde.

De moeizame start van het duel was er debet aan dat Van Gerwen met gemengde gevoelens terugkeek op zijn openingswedstrijd. Nee, onverdeeld tevreden was hij niet, al verzachtte de uitslag het meeste leed. "Je wilt het nu eenmaal altijd beter doen."

Pas na de Kerstdagen weer in actie

Van Gerwen vervolgt het WK pas tussen Kerst en Oud en Nieuw. "Ik zal mijn rust moeten pakken en zorgen dat ik me goed voorbereid voor de volgende ronde. Ik moet de tijd een beetje verdrijven met Vincent (van der Voort, red). We moeten elkaar een beetje oppeppen en zorgen dat je scherp bent."

Alle uitslagen van 18 december op een rijtje

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl