ANP
NOS Nieuws

Voorlopig laatste keer: nog even snel sporten of naar kapper

Voor de laatste keer dit jaar... Veel mensen hebben deze zaterdag aangegrepen nog aan om een laatste keer naar de kapper te gaan, te sporten, of de horeca te bezoeken.

"Voor de laatste keer mijn haar gekleurd", zegt iemand op Twitter. Een ander deelt een filmpje van een concert in de middag.

En deze persoon steunt de lokale horeca nog een keer:

Tijdens de coronapersconferentie is bekendgemaakt dat vanaf zondagochtend 05.00 uur een harde lockdown in Nederland geldt. De nieuwe maatregelen - waarbij vrijwel alles gesloten is en alleen essentiële winkels zoals supermarkten en apotheken open zijn - blijven dan van kracht tot en met 14 januari.

Dat nieuws leidde zaterdag al tot drukte in verscheidene steden. "We moeten de laatste kerstcadeautjes nog even halen", vertelde een jonge vrouw in het centrum van Delft tegen Omroep West. "Ik vind het voor de gezondheid beter als er een lockdown komt. Maar het is wel jammer dat het in de laatste week voor de kerstvakantie gebeurt."

Niet alleen in Delft was het druk, ook in deze andere steden waren de winkelstraten overvol:

Van Bedum tot Den Haag: massaal nog even winkelen of naar de kapper

"Als ze de winkels openlaten, hoeft niet iedereen vandaag te gaan stressen", zei iemand in Rotterdam tegen lokale omroep Rijnmond. "Iedereen komt nog even voor 17.00 uur winkelen, ik ook."

Ondernemers zijn teleurgesteld, zij sloten de deuren voor de laatste keer dit jaar:

Ook musea, dierentuinen en pretparken moeten dicht. Zaterdag was dus voorlopig de laatste kans om de Efteling te bezoeken. In de mist, zoals deze 'pretparkenthousiast'.

In het voetbal zou er al een winterstop aankomen, maar die zou weleens langer kunnen duren dan tot half januari. Amateursportcompetities worden stilgelegd.

Het is natuurlijk niet de eerste lockdown. Sommige mensen ontwikkelen al bijna een eigen traditie als er weer eentje wordt aangekondigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl