Chaos op de tribunes in Parijs, bij het bekerduel tussen Paris FC en Olympique Lyonnais
NOS Voetbal

Frans supportersgeweld houdt aan, bekerduel Lyon na rellen stilgelegd

Het bekerduel tussen eerstedivisieclub Paris FC en Olympique Lyonnais in het Franse bekertoernooi is in de rust, bij een stand van 1-1, stilgelegd na supportersrellen. Op de tribunes werd vuurwerk afgestoken, fans gingen met elkaar op de vuist en betraden in groten getale het veld.

Het duel wordt vrijdagavond niet meer afgemaakt. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen van het staken van de wedstrijd zijn.

Lyon, waar Peter Bosz de coach is, kreeg eerder deze maand al een punt in mindering vanwege ongeregeldheden met supporters in het competitieduel met Olympique Marseille. Dat duel werd al na een paar minuten gestaakt en moet achter gesloten deuren opnieuw worden gespeeld.

Niet eerste incident

Het Franse voetbal wordt dit seizoen geteisterd door supportersgeweld. De Franse minister van Sport, Roxana Maracineanu, zei eerder al dat de toekomst van het Franse voetbal in gevaar is door de aanhoudende ongeregeldheden.

Het ging eerder bijvoorbeeld ook al mis bij de ontmoeting tussen Nice en Marseille. Die wedstrijd ontaardde in een massale knokpartij tussen spelers en fans. Ook bij Lens-Lille en tijdens wedstrijden in Montpellier, Angers, Marseille en Saint-Étienne liep het uit de hand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl