Denzel Dumfries en Stefan de Vrij genieten van de makkelijke avond tegen Salernitana.
NOS Voetbal

Koploper Internazionale en scorende Dumfries kennen geen genade met Salernitana

Koploper Internazionale heeft in de Serie A met ruime cijfers gewonnen bij degradatiekandidaat Salernitana: 5-0. Inter had een makkelijke avond bij de ploeg die slechts twee keer dit seizoen wist te winnen.

Met Stefan de Vrij en Denzel Dumfries in de basis koos Internazionale meteen voor de aanval. Met succes, want na elf minuten kopte Ivan Perisic de bal snoeihard binnen. Dumfries schoot een minuut later maar net voorlangs.

Dat was een waarschuwing, want niet veel later was het wel raak voor de Nederlander, die scoorde met een verwoestend schot dat via de onderkant van de lat over de doellijn stuiterde.

Alexis Sánchez - die graag door Barcelona teruggehaald zou worden naar Camp Nou in een ruildeal met Luuk de Jong - tikte vlak na rust de 3-0 binnen. In de slotfase zorgden clubtopscorer Lautaro Martínez (zijn 12de van het seizoen) en Roberto Gagliardini nog voor de vierde en vijfde Milanese treffer.

De stand in de Serie A.

De zorgen van Salernitana, dat aan het begin van het seizoen de 38-jarige Franck Ribéry aantrok, zijn groter dan alleen het schamele puntenaantal. Donderdag vroeg de club opnieuw uitstel van betaling aan bij de Italiaanse voetbalbond in de zoektocht naar een nieuwe eigenaar.

Sinds 2011 luistert de eigenaar van de club uit Salerno namelijk naar de naam Claudio Lotito. En die ondernemer van niet geheel onbesproken gedrag is ook al bijna twee decennia eigenaar van Lazio.

Dat was geen probleem zolang Salernitana in de Serie B speelde. Het reglement van de voetbalbond staat echter niet toe dat twee Serie A-clubs dezelfde eigenaar hebben.

Salernitana heeft tot 31 december om de aandelen van Lotito, inmiddels ondergebracht in een apart fonds, door te verkopen. Zoniet, dan dreigt Salernitana per direct uit de competitie gewipt te worden.

Lazio-voorzitter Claudio Lotito is formeel nog altijd eigenaar van Salernitana.

Lotito zelf werd eind april voor 12 maanden geschorst vanwege het overtreden van de coronaregels. Hij zou oogluikend hebben toegestaan dat spelers ondanks een positieve coronatest deelnamen aan de groepstraining van Lazio.

Eerder kwam hij onder meer in opspraak, omdat hij antisemitisch gedrag van de Lazio-fans met de mantel der liefde zou bedekken. Lotito's Lazio rekende vanavond trouwens met 3-1 af met Genoa en kwam zo op gelijke hoogte met Juventus en stadgenoot AS Roma.

Sinds zijn aantreden als hoofdtrainer van Genoa verloor Andrej Sjevtsjenko zes van de zeven competitieduels. Slechts een wedstrijd wist hij te winnen. In de tweede ronde van de Coppa Italia was Genoa met 1-0 te sterk voor... Salernitana.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl