Arno Kamminga na zijn race op de 100 meter schoolslag
NOS Sport

Met Kamminga en Toussaint begint Nederlandse zwemploeg prima aan WK kortebaan

De Nederlandse zwemploeg heeft op de eerste dag van de WK kortebaan prima gepresteerd. Bijna alle zwemmers die in actie kwamen, wisten de (halve) finales in Abu Dhabi te bereiken.

Luc Kroon won zijn heat in de series van de 400 meter vrije slag en plaatste zich met 3.39,17 als vierde voor de finale. De Europees kampioen op dit nummer bleef met zijn tijd slechts 0,86 seconde verwijderd van zijn Nederlandse record. Maarten Brzoskowski redde het niet.

Op de 200 meter vrije slag bereikte Marrit Steenbergen nipt de finale. Ze finishte met 1.54,70 als tweede in haar serie en haar tijd was net voldoende om zich te kwalificeren voor de eindstrijd, die donderdagmiddag op het programma staat in Abu Dhabi.

Ook Kamminga, Toussaint en De Waard door

Arno Kamminga ging met de snelste tijd naar de halve finales van de 100 meter schoolslag. De 26-jarige Kamminga, die op de Olympische Spelen zilver pakte op de 100 en 200 meter schoolslag, noteerde 56,19. Hij was daarmee 0,01 seconde sneller dan Ilja Sjimanovitsj uit Wit-Rusland.

Bekijk hieronder een korte voorbeschouwing met Mark Faber, de Nederlandse bondscoach.

Nederlandse zwemploeg met 'ervaring en jong talent' begint hoopvol aan WK

Op de 100 meter rugslag bereikte Kira Toussaint met de tweede tijd (55,95) de halve finales en Maaike de Waard ging met 57,09 als achtste door. Katharine Berkoff uit de Verenigde Staten noteerde met 55,92 de snelste tijd in de series. In de series van de 50 meter schoolslag werd Kim Busch uitgeschakeld.

De estafetteploegen op de 4x100 meter vrije slag wisten ook de finales te halen. Kim Busch, Marrit Steenbergen, Tessa Giele en Ranomi Kromowidjojo gingen met 3.31,39 als snelste door naar de eindstrijd en Stan Pijnenburg, Thom de Boer, Nyls Korstanje en Jesse Puts noteerden met 3.07,16 de vierde tijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl