1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Pro Shots
NOS Voetbal

Emotionele topspits Agüero maakt afscheid wegens hartproblemen officieel

Sergio Agüero heeft officieel een punt achter zijn prachtige voetballoopbaan gezet. De 33-jarige Argentijn, die sinds de zomer bij FC Barcelona onder contract stond, moet stoppen vanwege hartritmestoornissen.

Een emotionele Agüero maakte zijn afscheid, dat al even in de lucht hing, wereldkundig tijdens een persconferentie in het Camp Nou. "Dit is een zeer moeilijk moment. De artsen hebben me gezegd dat stoppen met spelen de beste beslissing was."

Emotionele Agüero neemt afscheid door hartproblemen: "Zeer moeilijk moment"

Agüero verruilde in 2006 Independiente voor Atlético Madrid, waar hij vijf jaar speelde en in 2010 de Europa League won. In 2011 verkaste de spits naar Manchester City, dat met Agüero in de gelederen vijf keer kampioen werd.

Vooral de titel in zijn eerste Engelse seizoen is memorabel. Op de slotdag schoot de Argentijn zijn club in de 94ste minuut naar de winst tegen Queens Park Rangers, wat op de valreep het eerste landskampioenschap sinds 1968 betekende voor Manchester City.

Agüero is met 184 doelpunten de meest scorende buitenlander in de Premier League. Ook heeft hij met twaalf stuks de meeste hattricks in de Premier League op zijn naam staan.

Afgelopen juli vertrok hij als topscorer aller tijden van City (260 doelpunten) naar Barcelona, maar verder dan vijf wedstrijden kwam hij daar niet, mede omdat Agüero door een kuitblessure lang moest wachten op zijn debuut.

Pijn op de borst

Eind oktober, een paar dagen nadat hij in de met 2-1 verloren Clásico tegen Real Madrid had gescoord, moest Agüero zich kort voor rust laten vervangen vanwege pijn op de borst. Daarna volgden diverse onderzoeken in het ziekenhuis.

De 101-voudig international, die met Argentinië in 2014 de WK-finale verloor van Duitsland maar dit jaar wel de Copa América won, veroverde met zijn clubs en land in totaal 21 prijzen.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl