Sergio Agüero tijdens het duel met Alaves, voorlopig zijn laatste duel voor FC Barcelona.
NOS Voetbal

Barcelona moet Agüero zeker drie maanden missen door hartproblemen

FC Barcelona moet het de komende drie maanden doen zonder Sergio 'Kun' Agüero. De aanvaller verliet zaterdag in het thuisduel met Deportivo Alavés het veld met "pijn op de borst" en werd daarna in het ziekenhuis opgenomen voor een hartonderzoek.

De 33-jarige Argentijn gaat een behandeltraject in, zo meldt zijn club. Aan de hand van het verloop van dat proces moet duidelijk worden wanneer Agüero weer kan voetballen.

Sergio Agüero wordt omringd door ploeggenoten Gerard Piqué, Jordi Alba, Sergio Busquets en Memphis Depay.

Agüero kwam deze zomer over van Manchester City in de hoop om met zijn vriend Lionel Messi te kunnen spelen. Daarvan kwam het niet: voordat Agüero hersteld was van een kuitblessure, was Messi al vertrokken naar Paris Saint-Germain.

Twee weken geleden kreeg hij van trainer Ronald Koeman zijn eerste speelminuten in de 3-1 zege op Valencia. Een week later maakte Agüero zijn eerste treffer voor Barcelona in de Clásico tegen Real Madrid (2-1 nederlaag) en een paar dagen later stond hij voor het eerst in de basis tegen Rayo Vallecano (1-1).

Die wedstrijd zou de laatste wedstrijd van trainer Koeman blijken te zijn. Na het weekend werden ook de contracten van assistenten Alfred Schreuder en Henrik Larsson verscheurd.

Zonder Agüero is Barcelona maandag afgereisd naar Kiev, waar het dinsdag het Champions League-duel met Dinamo Kiev speelt. Barcelona staat derde in groep E na ruime nederlagen tegen Bayern München en Benfica en een zuinige thuiszege op Dinamo Kiev.

Frenkie de Jong, die twee duels miste door een hamstringblessure, is wel weer inzetbaar voor interim-trainer Sergi Barjuan. Ook Ansu Fati, Ousmane Dembélé en Ronald Araújo zijn meegereisd naar Kiev.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl