WK-feest dreunt na bij Verstappen: 'Max wel klaar met bandentests hier'

Hij was maandagochtend om zeven uur 's ochtends terug in zijn hotel, zoonlief nog later. "Ik voel het nu nog", lacht Jos Verstappen zo'n 48 uur nadat Max Verstappen op sensationele wijze de wereldtitel in de Formule 1 voor zich opeiste.

Groot was de ontlading nadat Verstappen in de dying seconds van de Grand Prix van Abu Dhabi voorbij Hamilton was gegaan. Bij Max, maar evenzeer bij zijn vader, die jarenlang de race-opleiding van zijn zoon verzorgde. Het ultieme doel werd zondag bereikt: de wereldtitel in de koningsklasse.

Alles bij elkaar meer dan genoeg reden om een groot feest te vieren. "Red Bull had een feest geregeld, maar daar waren heel veel mensen", vervolgt Jos tegenover de NOS. "Het was een beetje moeilijk daar te blijven, dus toen zijn we met het hele team naar een boot gegaan. Daar hebben we wel een aardig feestje gevierd, moet ik zeggen."

Bekijk hieronder het hele interview met Jos Verstappen:

Jos Verstappen over Max: 'Onbewust speelt er veel meer dan je denkt'

"Het is de kroon op zijn werk en ook van het team", vervolgt Jos. "Voor mij is het ook zo mooi om te zien hoe het team 's avonds reageerde. Iedereen had tranen in zijn ogen en was blij, omarmde elkaar. We hebben er echt een flinke klap op gegeven."

'Krijgen veel mee, maar niet alles'

Van alle kanten stroomden de felicitaties binnen. Van het Koninklijk Huis tot prominenten uit de (inter)nationale sportwereld, uit alle hoeken werd Verstappen lof toegezwaaid. "We volgen natuurlijk de sociale media, we krijgen wel een beetje mee wat er speelt. Maar natuurlijk niet alles."

Van vrienden en bekenden horen we wel wat er allemaal gebeurt. Het is waanzinnig mooi om te zien hoe er meegeleefd wordt na de eerste wereldtitel. Daar zijn we heel trots op", zegt Verstappen senior.

Na alle festiviteiten is er wel langzaam een punt van verzadiging bereikt bij de 24-jarige Max. Een lang en zenuwslopend seizoen zit erop, maar nog altijd is het werk niet gedaan. De blik moet worden gericht op volgend seizoen. Op het circuit in Abu Dhabi testen de coureurs deze week de nieuwe banden.

Verstappen doet het met frisse tegenzin. "Hij is er wel een beetje klaar mee, zelfs met de tests hier heeft hij moeite."

En geef hem eens ongelijk, denkt Verstappen. "Na een grand prix, zo veel emoties en een nacht doorhalen. Maar het is wel even belangrijk dat hij het gevoel krijgt in de nieuwe banden. Hij moet zich wel even oppeppen om dit te doen."

Max Verstappen zat dinsdag in het Midden-Oosten met gouden schoenen in zijn bolide. Daarop was nog zijn huidige nummer te zien, 33. Komend seizoen zal hij als wereldkampioen met nummer 1 gaan rijden.

Er is nogal wat op zijn zoon afgekomen in de afgelopen 48 uur, realiseert Jos Verstappen zich. "Ik denk dat er onbewust veel meer in je speelt dan je denkt."

"Je moet ook niet alleen naar die laatste race kijken, Max heeft het hele seizoen ontzettend goed gepresteerd. Hij heeft ook wel wat pech gekend, zoals in Engeland en Boedapast. Onder normale omstandigheden had hij de titel al eerder binnengehaald, maar we hebben geknokt tot de laatste race. Zelfs tot de laatste ronde. Hoe spannend kan het worden?"

En toch. Wereldkampioen of niet, Verstappen ziet dat het zelfs voor een wereldkampioen in de Formule 1 al snel weer business as usual is. "Hij moet weer testen. Hij blijft met twee voeten op de grond, dat is het allerbelangrijkste."

'Alles laten bezinken'

De wereldkampioen zelf liet dinsdag op Twitter weer van zich horen. Hij deelde twee foto's van hem met zijn vader. "Ik heb een paar dagen genomen om te laten bezinken wat zondag is gebeurd", schrijft hij erbij. "Dank voor alle aardige berichten."

Klik op de tweet om beide foto's te zien.

STER reclame