NOS SportAangepast

Curlingmannen lijden dubbele nederlaag op OKT: Spelen verder uit zicht

De Nederlandse curlingmannen hebben bij het olympisch kwalificatietoernooi een teleurstellende dag achter de rug.

In Leeuwarden leed het Oranje-viertal 's avonds een pijnlijke nederlaag (5-7) tegen Finland, dat tot nu toe nog geen wedstrijd had gewonnen. In de middagsessie hadden Wouter Gösgens, Jaap van Dorp, Laurens Hoekman en Carlo Glasbergen het sterke Italië in het laatste end al laten ontsnappen (6-7).

De Nederlandse curlingploeg

Nederland staat na twee zeges en drie nederlagen zesde in de poule. Om nog kans te maken op een olympisch ticket, moet in de groepsfase minimaal een plek bij de eerste vier worden bemachtigd. Dat is in theorie nog mogelijk, maar dan zal de ploeg vermoedelijk de resterende drie groepsduels moeten winnen.

Italië gered door laatste steen

Tegen Italië had er veel meer ingezeten voor Gösgens, Van Dorp, Hoekman en Glasbergen. Want nadat een knappe steen van Gösgens in het negende end twee punten had opgeleverd, verprutste Italië in de beslissende ronde bij 6-6 twee stenen.

Nederland kon dat voordeeltje echter niet uitbuiten, waarna de Italiaanse skip Joël Retornaz met de allerlaatste steen de schade voor zijn ploeg wist te herstellen.

Kijk hier naar een reportage over de voorbereiding van de curlingploeg op het OKT in Leeuwarden.

Oranje-curlingers doen in Leeuwarden laatste gooi naar olympisch ticket

Tegen de Finse ploeg kwam Nederland in het eerste end meteen op een 2-0 achterstand. Het oranjeviertal wist in het derde end nog wel gelijk te maken, maar ook de Finnen bleven punten op het bord zetten. Bij rust stond het 4-3 voor de Finse ploeg.

In het achtste end had skip Gösgens nog een mooie kans om met een worp drie punten te scoren, maar dat lukte niet; hij maakte er slechts één. Daarna maakten de Finnen het karwei vakkundig af.

Nog drie pouleduels

Nederland speelt woensdag de volgende wedstrijd op het OKT tegen Japan, dat nu vijfde staat. Koploper Noorwegen en hekkensluiter Zuid-Korea zijn donderdag de laatste tegenstanders in de groepsfase.

Voor de poulewinnaar ligt een ticket voor de Winterspelen in Peking klaar, de nummers twee tot en met vier spelen in play-offs om de twee overige plekken op de eindronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl