Skip Wouter Gösgens in actie namens Nederland
NOS SportAangepast

Curlers boeken ten koste van Tsjechië tweede zege bij OKT

De Nederlandse curlingmannen hebben bij het olympisch kwalificatietoernooi, dat Oranje was begonnen met een nederlaag tegen Denemarken, hun tweede zege binnen. In Leeuwarden waren Jaap van Dorp, Laurens Hoekman, Carlo Glasbergen en skip Wouter Gösgens Tsjechië met 7-4 de baas.

Oranje verspeelde een 3-0 voorsprong, maar kwam in het zevende end weer naast de Tsjechen (4-4). Met een steal in het achtste ends (punt terwijl de opponent de laatste steen, de hammer, heeft) nam Nederland opnieuw de leiding.

Tsjechië liet in end negen een enorme kans liggen op drie punten en moest zelfs het punt aan Oranje laten. In het tiende end wisselden de kansen en scoorde Oranje ook onverwacht toen Tsjechië opnieuw de fout in ging met de laatste steen.

Laurens Hoekman, Wouter Goesgens, Carlo Glasbergen in actie

Zondagavond had Nederland z'n eerste overwinning geboekt. De ploeg van skip Wouter Gösgens won na een extra end van Duitsland: 6-5.

Oranje leidde na drie ends met 2-0, toen de wedstrijd werd stilgelegd omdat er problemen waren met de ijsmachine. Na een oponthoud van anderhalf uur werd er verder gespeeld. Na acht ends stond het 5-1 en leek de eerste zege binnen.

Duitsland kwam echter terug tot 5-3. In het tiende end moest Gösgens de laatste steen (hammer) alleen maar in het huis schuiven om de zege veilig te stellen. Hij faalde echter en Duitsland kwam op 5-5. In het daardoor noodzakelijke extra end leverde Gösgens alsnog en haalde hij de eerste zege binnen.

Kijk hier naar een reportage over de voorbereiding van de curlingploeg op het OKT in Leeuwarden.

Oranje-curlingers doen in Leeuwarden laatste gooi naar olympisch ticket

Dinsdag treft Nederland in de ochtenduren het nog ongeslagen Italië, terwijl 's avonds gespeeld wordt tegen Finland, dat juist nog op zijn eerste zege wacht.

Om kans te maken op deelname aan de Olympische Spelen moet minimaal een plek bij de eerste vier in een groep van negen landen worden bemachtigd. Er zijn in totaal drie tickets voor Peking te vergeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl