NOS Voetbal

'Tijd voor keeperswissel bij PSV: Mvogo erin voor Drommel'

'Drommel onherkenbaar, tijd voor Mvogo bij PSV'

Niet voor de eerste keer dit seizoen ging PSV-keeper Joël Drommel zondagavond in de fout in de uitwedstrijd tegen NEC. De fout was deze keer niet fataal, want PSV won met 1-2 en pakte de koppositie in de eredivisie. Zorgwekkend is de vorm van Drommel wel, vinden de analisten aan tafel bij Studio Voetbal.

"Dit kan natuurlijk niet", zegt Rafael van der Vaart. "Als je dit soort fouten blijft maken, kan je een keeper niet blijven opstellen. Dan wordt PSV geen kampioen. Het is nu tijd om te wisselen. Nu is een perfect moment voor Yvon Mvogo."

"Ik schrik ervan", zegt Theo Janssen. "Hij laat alles los en is niet de jongen die we kennen van FC Twente. Misschien wordt de druk hem teveel. Dit had ik niet verwacht. Uiteindelijk moet hij de kans krijgen, want hij is gekocht, maar voor nu zou ik even de druk bij hem weghalen."

Mvogo wordt voor twee jaar gehuurd van RB Leipzig en was afgelopen seizoen eerste keus onder de lat. Na de overgang van Drommel van FC Twente naar PSV werd hij de tweede keus.

"Voor de korte termijn is Mvogo de beste optie", zegt Arno Vermeulen. "Drommel is onherkenbaar. Ik vond hem heel talentvol. Met Bijlow en Drommel hadden we eigenlijk twee talentvolle keepers. Bijlow heeft het wel goed gedaan, hij niet. Bij het Nederlands elftal ging hij ook snel naar de tribune. Hij voelde dat er geen vertrouwen in hem was."

'Niveau van keepers in eredivisie is waardeloos'

Door een blunder van Kostas Lamprou verloor PEC Zwolle vrijdag de degradatiekraker tegen Fortuna Sittard (0-1). Vermeulen stelt dat het sowieso slecht gesteld is met de kwaliteit van de keepers in de eredivisie.

"Buiten Remko Pasveer (Ajax), Lars Unnerstall (FC Twente) en Bijlow is alles matig. Het is echt waardeloos."

Over keepers gesproken: kijk hieronder naar Eindsignaal over Stanley Menzo. Zie verder het fragment over Noussair Mazraoui en de vaste rubrieken Korte Corner door Marcel van Roosmalen (over Formule 1 en voetbal) en Eredivisie in vogelvlucht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl