Feyenoord verslikt zich in Groningen (1-1): 'Vervelend van die ene kans'

Bekijk de samenvatting van FC Groningen - Feyenoord

Feyenoord heeft dure punten laten liggen in de strijd om de koppositie in de eredivisie. Bij FC Groningen kwam de formatie van trainer Arne Slot niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

De thuisploeg probeerde de Rotterdammers met een defensieve tactiek te ontregelen en dat lukte met name in de eerste helft uitstekend. Kansen vielen er daardoor niet of nauwelijks te noteren, waardoor het voor de fijnproevers een kwelling van dik 45 minuten werd.

Justin Bijlow had wat moeite met een afstandsschot van Cyril Ngonge en aan de andere kant trapte Tyrell Malacia van ver maar net over. Dat was het wel voor rust in een lege Euroborg.

Gernot Trauner en Marcos Senesi vieren de 1-0 in Groningen

Hij stuurde na rust een ongewijzigd elftal het veld in en kon na een uur spelen juichen. De fit bevonden Gernot Trauner sloeg uit een hoekschop toe, al ging zijn inzet met hulp van Marcos Senesi over de lijn. De Argentijn kreeg dan ook het doelpunt achter zijn naam.

Lang kon Feyenoord niet genieten van de voorsprong. Een lange bal van Laros Duarte verraste de Rotterdamse defensie. Jørgen Strand Larsen lepelde de bal vervolgens over Bijlow het doel in.

Vers bloed

Slot bracht met Cyriel Dessers, Lutsharel Geertruida en Alireza Jahanbakhsh drie verse krachten tegelijk in de hoop op een nieuwe voorsprong.

Trauner kwam tot twee keer toe dichtbij, maar Groningen capituleerde niet. Aan de andere kant moest Bijlow nog redding brengen op een poging van invaller Romano Postema.

Bekijk hieronder de reacties van Arne Slot en middenvelder Orkun Kökcü:

"We hebben de eerste helft slecht gespeeld, maar gedurende de tweede helft kregen we voldoende kansen om uit te lopen. Ik heb toen goede dingen gezien. Vervelend dat die ene kans van Groningen er dan invliegt", aldus Slot na afloop.

Middenvelder Orkun Kökcü baalde eveneens. "Het is moeilijk voetballen tegen zo'n tegenstander. Na de 1-1 weet je dat zij de boel nog meer gaan dichttimmeren. Dan voetbal je tegen de klok."