Cyriel Dessers viert zijn treffer
NOS Voetbal

Slot brengt de ene na de andere tiener en ziet Feyenoord met 2-1 winnen

Feyenoord heeft de groepsfase in de Conference League afgesloten met een 2-1 overwinning op Maccabi Haifa. Het duel werd gekenmerkt door een steeds lagere gemiddelde leeftijd aan Rotterdamse zijde. Bij het laatste fluitsignaal stond er zelfs een 16-jarige binnen de lijnen.

Trainer Arne Slot had voor het sluitstuk in groep E een flink deel van de reservetroepen laten opdraven. Zo mocht de succesvolle pinchhitter Cyriel Dessers het weer eens een keer vanaf de aftrap binnen de lijnen proberen en kreeg Mark Diemers na zijn korte invalbeurt van zondag tegen Fortuna Sittard de gelegenheid zich wat langer te manifesteren.

Met de personeelswisselingen wilde Slot zijn sleutelspelers rust gunnen in deze volle decembermaand, maar deels was hij er ook toe gedwongen. Gernot Trauner en Orkun Kökçü waren geblesseerd, Guus Til zat een schorsing uit en in Iran zien ze liever niet dat international Alireza Jahanbakhsh een wedstrijd afwerkt tegen een ploeg uit Israël.

Bijlow terug onder de lat

Justin Bijlow was na zijn coronabesmetting weer terug onder de lat bij de Rotterdammers en hij zag van een afstandje hoe halverwege de eerste helft Dessers de ene na de andere kans kreeg, maar telkens doelman Roi Mishpati op zijn weg vond.

Het bleek echter viermaal is scheepsrecht te zijn in De Kuip. In de 38ste minuut bracht de bedrijvige Diemers de Belgische spits in stelling en deze keer was het met een schuiver wel raak.

De 16-jarige Antoni Milambo maakte ook zijn opwachting tegen Maccabi Haifa

Na de pauze waren de eerste kansen zowaar voor de gasten. Eerst hief Lutsharel Geertruida buitenspel op, waardoor Yuval Ashkenazi een vrije doortocht richting Bijlow kreeg. Na zijn run prikte hij de bal buitenkantpaal naast. En even later pakte Bijlow een schot van Dolev Haziza.

Benita, Hartjes, Valk en Milambo

Slot maakte zich ondertussen populair bij de tieners in de gelegenheidsselectie. Meteen na rust was 18-jarige Mimeirhel Benita de defensie komen versterken en in de loop van de tweede helft kwamen ook Lennard Hartjes (18) en debutant Sem Valk (19) binnen de lijnen. Zij zagen van dichtbij hoe Arsenal-huurling Reiss Nelson na een korte dribbel de 2-0 binnenschoot.

Reiss Nelson is blij met zijn eerste doelpunt in het Feyenoord-shirt

Daarna was het de beurt aan de 16 (!) jaar oude Antoni Milambo en de nog net 18-jarige Aliou Baldé om het veld te betreden. De laatste sierde zijn Europese debuut nog op met een vlammend schot, maar het enige doelpunt dat nog viel was van Israelische makelij: Din David verraste Bijlow, die dacht dat de bal uit zou gaan, met een rollertje door zijn benen.

Eindstand groep E Conference League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl