Lewis Hamilton en Max Verstappen Pro Shots

Lewis Hamilton zag in de laatste ronde van de GP van Abu Dhabi de wereldtitel Formule 1 uit zijn handen glippen. Hij was op weg naar zijn achtste titel, maar werd in de slotronde nog ingehaald door Max Verstappen. Een safety car redde de Nederlander.

Verstappen passeerde in de slotfase de leidende Hamilton en wist daarna een aanval van de Brit te pareren. Verstappen reed als eerste over de finish en pakte zo het kampioenschap.

Zevenvoudig wereldkampioen Hamilton bleef sportief na de pijnlijke nederlaag. "Allereerst de felicitatie voor Max en zijn team, hij heeft het geweldig gedaan dit jaar."

Trots

De Engelsman gaf ook de complimenten aan zijn team na afloop. "Ik ben ook trots op mijn team, ook in de fabriek. We hebben in dit laatste gedeelte van het seizoen alles gegeven. Ik ben vereerd dat ik onderdeel heb uitgemaakt van dit traject."

Hamilton toonde zich een groot verliezer en sloot af met een persoonlijke boodschap voor de Formule 1-fans. "De pandemie is nog bezig. Ik hoop dat iedereen veilig blijft en wens iedereen een goede kerst toe. We zullen zien hoe het volgend jaar gaat."

STER reclame