Zlatan Ibrahimovic is Bram Nuytinck te slim af bij de gelijkmaker
NOS Voetbal

Nuytinck ziet Ibrahimovic toveren voor Milan, dat wel koppositie te grabbel gooit

Ver in de extra tijd was Zlatan Ibrahimovic goud waard voor AC Milan op bezoek bij Udinese. Zijn bewaker Bram Nuytinck was de Zweed na een scrimmage één tel uit het oog verloren, waarna de bal fraai het doel in verdween (1-1).

Dankzij de acrobatische volley van Ibrahimovic hield Milan een punt over aan een wedstrijd die met een flink opstootje eindigde. Nadat Isaac Success van Udinese een beuk had uitgedeeld aan Milan-keeper Mike Maignan, sloeg de vlam namelijk nog even in de pan.

Met het gelijkspel gooide Milan wel zijn koppositie in Italië te grabbel, want stadgenoot Internazionale kan zondag bij winst tegen Cagliari bovenaan komen.

Internazionale en Napoli komen zondag in actie

Milan zit niet in zijn sterkste fase dit seizoen. Van de laatste zes competitieduels werden er maar twee gewonnen en in de Champions League werd de club afgelopen week laatste in zijn poule na een thuisnederlaag tegen Liverpool.

Op bezoek bij het Udinese van Nuytinck en invaller Marvin Zeegelaar draaide het ook niet lekker. Nadat Ibrahimovic een grote kans op 0-1 om zeep had geholpen, scoorde Beto aan de overkant namens de thuisclub.

Die treffer, na ruim een kwartier spelen, leek lange tijd te volstaan voor een zege.

Haps belangrijk

Niet alleen Milan knoeide, ook Juventus verspeelde dure punten op bezoek bij Venezia. De gelijkmaker werd ingeluid door oud-Feyenoorder Ridgeciano Haps, die met een goede ingreep Mattia Aramu de schietkans bood die de 1-1 opleverde. Álvaro Morata had gescoord voor Juventus, dat elf punten minder heeft dan koploper Milan.

Ridgeciano Haps haalt uit namens Venezia tegen Juventus

De meest begeerde spits van de Serie A was ook weer op schot. Dusan Vlahovic van Fiorentina staat nu met vijftien goals stevig bovenaan de topscorerslijst, na zijn dubbelslag tegen hekkensluiter Salernitana (4-0).

De 21-jarige Vlahovic, die zich met Servië heeft geplaatst voor het aankomende WK, weigert in Florence zijn tot 2023 lopende contract te verlengen. Daardoor is de kans groot dat zijn werkgever hem binnenkort al laat vertrekken, om nog een flinke som geld aan hem over te houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl