AC Milan pakt koppositie, Atalanta haakt aan en Dumfries scoort voor Inter

AC Milan heeft een 2-0 thuiszege geboekt op de hekkensluiter van de Serie A Salernitana, dat zijn vijfde nederlaag in zes duels leed. Milan neemt daarmee de koppositie voorlopig over van Napoli, dat tegen Atalanta zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen te slikken kreeg.

Ook Internazionale ging Napoli voorbij en volgt stadsgenoot Milan op één punt. Inter was zaterdag met 3-0 te sterk voor AS Roma, mede dankzij de eerste treffer in Italiaanse dienst van Denzel Dumfries.

Dominant Milan

Milan domineerde vanaf het begin en dat resulteerde voor rust in twee treffers. Franck Kessié vond na goed werk van Rafael Leão van dichtbij de verre hoek en Alexis Saelemaekers scoorde met een bekeken schot.

De stand in de Serie A na de wedstrijden van zaterdag

Saelemaekers droeg zijn doelpunt op aan zijn Deense ploeggenoot Simon Kjaer, die recentelijk een streep door zijn seizoen heeft moeten zetten vanwege een zware knieblessure.

In het vervolg van het eenzijdige duel kreeg Milan talrijke kansen om de marge te vergroten. Brahim Díaz kreeg er een handvol en ook Rade Krunic, Kessié (voor de rust), Junior Messias en Sandro Tonali (na rust) waren dicht bij een derde Milanese treffer.

Inter snel klaar

Internazionale was al na 39 minuten klaar met AS Roma. Hakan Çalhanoglu opende de score, waarna Edin Dzeko de marge vergrootte. Vijf minuten voor rust zette Dumfries de 0-3 eindstand al op het scorebord, op aangeven van Alessandro Bastoni.

Remo Freuler na de winnende voor Atalanta

Atalanta Bergamo heeft dankzij de vijfde zege op rij ook aansluiting gevonden bij de top. Met Marten de Roon in de basis werd met 3-2 gewonnen op bezoek bij Napoli.

De topper boeide van het eerste tot het laatste moment. De thuisclub leek het duel door treffers van Piotr Zielinski (vlak voor rust) en Dries Mertens (vlak erna) te kantelen. Want Atalanta was door een geweldige knal in de bovenhoek van Ruslan Malinovsky op voorsprong gekomen.

Na de achterstand bleef Atalanta hartstochtelijk op zoek naar goals. Merih Demiral trapte hard raak in het dak van het doek, waarna Remo Freuler met een bekeken schuiver voor de winnende tekende.