1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS NieuwsAangepast

Onderhandelaars na tien uur overleg: 'we zijn er bijna', maandag verder

De vier onderhandelende partijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie hebben hun overleg gisteravond beëindigd zonder tot een afronding te komen. Ze hopen dat er snel een coalitieakkoord ligt, maar niemand waagt zich aan een datum. Dit weekend wordt er niet onderhandeld, maandagochtend gaan ze weer verder.

"We zijn er bijna", zei CDA-leider Hoekstra na een lange dag onderhandelen, van 12.00 uur in de middag tot 22.00 uur in de avond. Hij spreekt over een "nuttige en productieve" dag, net als de twee dagen hiervoor.
Ook D66-leider Kaag kwam optimistisch naar buiten. Ze heeft goede hoop op een kerstakkoord. Maar, zo herhaalde ze: "De dingen zijn pas klaar als de laatste puntjes op de i staan."

Donderdag werd duidelijk dat de onderhandelaars dicht bij een akkoord zijn. De verwachting is dat ze het akkoord begin volgende week presenteren. "Ik hoop het, we gaan het zien", zei CU-leider Segers daarover. VVD-leider Rutte wilde na afloop niets zeggen.

In het weekend wordt er niet onderhandeld, omdat het CDA een partijcongres heeft en er morgen in het Catshuis een overleg is over het wel of niet verlengen van de huidige coronamaatregelen, zoals de avondlockdown. Voor de ChristenUnie is zondag ook een rustdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl