Gert-Jan Segers bij aankomst bij het Logement vanmorgen
NOS NieuwsAangepast

Segers verwacht vandaag nog geen 'laatste ronde' formatie

ChristenUnie-leider Segers denkt niet dat vandaag de laatste ronde van de onderhandelingen in de formatie is. Dat zei hij voor het begin van nieuwe besprekingen tussen de informateurs Remkes en Koolmees en de partijleiders en hun secondanten van VVD, D66, CDA en ChristenUnie.

Gisteren werd duidelijk dat de onderhandelaars dicht bij een akkoord zijn. De verwachting is dat ze het akkoord begin volgende week presenteren.

Segers zei dat de puntjes nog op de i moeten worden gezet. "Maar dat is nog steeds onderhandelen." Andere partijleiders wilden niks zeggen.

Moeite waard

Voor het overleg van vanmiddag waren ook vertegenwoordigers van gemeenten, provincies en waterschappen uitgenodigd. VNG-voorzitter Van Zanen zei dat hij en zijn collega's nog eens hun wensen en zorgen hebben overgebracht, maar hij wilde niet ingaan op vragen over de inhoud van het aanstaande akkoord: "Het was een serieus gesprek, het was de moeite waard, maar the proof of the pudding is in the eating".

De voorlieden van provincies en waterschappen gebruikten soortgelijke woorden.

Algemeen beeld

Daarna schoven VNO-NCW-voorzitter Thijssen en FNV-voorman Elzinga aan. Elzinga zei na afloop dat hij "een beetje een algemeen beeld" had gekregen van de plannen van het nieuwe kabinet. Inhoudelijk kon hij er weinig over zeggen, maar hij heeft nogmaals benadrukt bij de partijen dat het belangrijk is om iets te doen aan de tweedeling in de samenleving en de doorgeslagen flexibilisering van de arbeidsmarkt.

"Als vakbeweging hebben wij plannen met een breed draagvlak om die problemen op de lossen. Of ze die maar even willen overnemen", glimlachte Elzinga.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl